1. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά βρίσκονται στην κορυφή της λίστας ως τροφές που συμβάλλουν στη μείωση της υπέρτασης. Η νιτρική ουσία που περιέχουν υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς και συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Μην περιορίζεστε όμως μόνο στις σαλάτες. Μπορείτε να τα προσθέσετε και σε smoothies.2. Μούρα
Οι καρδιολόγοι προτείνουν επίσης την τακτική κατανάλωση μούρων. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μειώνουν το οξειδωτικό στρες και βοηθούν στη μείωση της πίεσης. Επιπλέον, η περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες τα καθιστά ιδανικά για την καρδιαγγειακή υγεία.3. Παντζάρια
Ένα λαχανικό που συχνά αμελούμε στη διατροφή μας είναι το παντζάρι. Είναι όμως πλούσιο σε κάλιο, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, στοιχεία που βοηθούν στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και στην αποβολή της περίσσειας νατρίου από το σώμα. Όπως και τα πράσινα λαχανικά, περιέχει νιτρικά άλατα που συμβάλλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.4. Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί είναι ακόμη μια καλή προσθήκη στη διατροφή μας για την καρδιακή υγεία. Μελέτες δείχνουν ότι όσοι καταναλώνουν ξηρούς καρπούς τακτικά έχουν μικρότερο κίνδυνο υπέρτασης. Προτιμήστε όμως τους ανάλατους, καθώς οι αλατισμένοι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.5. Σκόρδο
Η προσθήκη σκόρδου στο φαγητό όχι μόνο προσφέρει γεύση, αλλά μπορεί και να βοηθήσει στη μείωση της πίεσης. Η συχνή κατανάλωση σκόρδου σχετίζεται με μείωση και της χοληστερίνης, ενώ βελτιώνει και την κυκλοφορία του αίματος.Τι να προτιμήσουμε το καλοκαίρι
Πηγή: capital.gr
