H προετοιμασία του πρωινού μπορεί συχνά να μοιάζει με αγγαρεία, αλλά οι φριτέζες αέρος έχουν φέρει επανάσταση στη διαδικασία, καθιστώντας την πιο απλή και υγιεινή. Αυτές οι ευέλικτες συσκευές μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να μειώσετε τους λογαριασμούς ενέργειας.
Τον Νοέμβριο, ο σεφ Sam Stern έδειξε πώς να τελειοποιήσει ένα βραστό αυγό χρησιμοποιώντας μια φριτέζα αέρος, υποστηρίζοντας ότι το αποτέλεσμα είναι «ακριβώς το ίδιο» με τα παραδοσιακά βραστά αυγά. Τα αυγά μαγειρεύονται στο κέλυφος τους για περίπου οκτώμισι λεπτά στη φριτέζα αέρα και στη συνέχεια βυθίζονται σε ένα μπολ με παγωμένο νερό.
Αφού κρυώσουν για δύο λεπτά, είναι έτοιμα να ξεφλουδιστούν, αποκαλύπτοντας έναν μαλακό, ρευστό κρόκο. Ενώ αυτή η μέθοδος μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και προσπάθεια κατά την προετοιμασία του πρωινού, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι είναι ανώτερες για το μαγείρεμα των αυγών.
Σημείωσαν: «Η γεύση και η υφή μπορεί να μην είναι επιθυμητές. Για παράδειγμα, τα βραστά αυγά μπορεί να γίνουν μαστιχωτά και λαστιχωτά όταν μαγειρεύονται σε φριτέζα αέρος».
Το μαγείρεμα αυγών στη φριτέζα αέρος άφησε τη Millie Fender από το περιοδικό τεχνολογίας T3 με κάτι περισσότερο από μια ακατάστατη κουζίνα – δεν μπορούσε να μετακινήσει το πονγκ μετά.
Μοιράστηκε τη δοκιμασία της, λέγοντας: «Δεν μπορώ να το κάνω αυτό: «Το κύριο μειονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι η μυρωδιά, επειδή τρεις προσπάθειες αργότερα, δεν υπήρχαν πολλά αρωματικά κεριά που θα μπορούσαν να απαλλαγούν από τη θειούχα μυρωδιά της κουζίνας μου».