Σοκ στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο έχει προκαλέσει δήλωση του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, ότι ο Καρίμ Μπενζεμά έχει σχέσεις με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στη χώρα!
Σοκ έχει προκαλέσει στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο η δήλωση του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος είπε στο CNews ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης, Καρίμ Μπενζεμά, έχει σχέσεις με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στη χώρα!
«Ο κ. Καρίμ Μπενζεμά έχει διαβόητους δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα», είπε ο Νταρμανέν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.
Η δήλωση αυτή του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών έρχεται μετά τη θέση υπέρ της Παλαιστίνης, που εξέφρασε ο νυν φόργουορντ της Αλ Ιτιχάντ. «Όλες οι προσευχές μας για τους κατοίκους της Γάζας, που είναι και πάλι θύματα αυτών των άδικων βομβαρδισμών, που δεν λυπούνται ούτε γυναίκες ούτε παιδιά», έγραψε στο Twitter.
Ο Ισραηλινός Αουάτ, θυμίζουμε, έβρισε τον Μπενζεμά για την ανάρτησή του, καθώς δεν ανέφερε τίποτα για τους νεκρούς του Ισραήλ, γεγονός, δε, που έφερε και επίθεση στα social media από πολλούς ακόμη Ισραηλινούς. Ο πρώην τερματοφύλακας των Μαγιόρκα, Λα Κορούνια και Μακάμπι Χάιφα απάντησε σε πέντε γλώσσες στον Μπενζεμά ως εξής: «Είσαι ένας μεγάλος π@@τ@ν@ς γιος»!
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, αναγνωρισμένη ως τρομοκρατική οργάνωση σε πολλές χώρες, είναι μία από τις ομάδες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον αραβικό κόσμο. Η ιδεολογία της Αδελφότητας, που ιδρύθηκε από τον Al Banna και τον στοχαστή Sayed Qutb, γεννήθηκε ως αντίσταση στη βρετανική αποικιοκρατία και εδραιώθηκε ως εναλλακτική στην υλιστική και ατομικιστική κουλτούρα της Δύσης. Οι μέγιστοι εκπρόσωποι του πολιτικού Ισλάμ, ο απώτερος στόχος τους, είναι να επεκτείνουν σταδιακά τους ισλαμικούς νόμους και τις αρχές, που περιέχονται στο Κοράνι και τη Σούννα (ρητά και πράξεις του Προφήτη Μωάμεθ) σε όλους τους τομείς της ζωής.
Η ερμηνεία ορισμένων από αυτές τις αρχές έχει αλλάξει με τα χρόνια. Για παράδειγμα, ο Al Banna επέκρινε ένα πολυκομματικό σύστημα, που εγκρίνουν οι κληρονόμοι του. Οι σημερινοί ηγέτες της, τώρα πίσω από τα κάγκελα, επέμειναν, επίσης, ότι απέρριψαν την εγκαθίδρυση ενός ισλαμικού καθεστώτος ιρανικού τύπου και υποστήριζαν ένα ασαφές πολιτικό κράτος βασισμένο σε ισλαμικά θεμέλια. Στον οικονομικό τομέα, είναι υπερασπιστές του φιλελευθερισμού με κάποιους στρατηγικούς τομείς, που προστατεύονται και ελέγχονται από το κράτος. Στην πραγματικότητα, ο σκληρός πυρήνας της Αδελφότητας αποτελείται από επιχειρηματίες, που διέθεταν μέρος των κερδών τους για να χρηματοδοτήσουν το έργο του ομίλου.
Το 2012 έγινε το πρώτο δημοκρατικά εκλεγμένο πολιτικό κόμμα στην Αίγυπτο, αλλά θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις κυβερνήσεις του Μπαχρέιν, της Αιγύπτου, της Ρωσίας, της Συρίας, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και άλλων χωρών. Ωστόσο, η Αδελφότητα επιμένει ότι είναι μια ειρηνική οργάνωση. Ο κορυφαίος ηγέτης της ανέφερε ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα «καταδικάζει τη βία και τις βίαιες πράξεις».
Πηγή: sport-fm.gr