Ανεξέλεγκτη είναι η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου.
Η συγκομιδή του κοστίζει πολύ ακριβότερα στους παραγωγούς, ενώ, οι μικρότερες ποσότητες της φετινής παραγωγής «εκτοξεύουν» στα… ύψη την αξία του.
Μέχρι στιγμής, παραγωγοί της Μεσσηνίας που έχουν βγάλει λάδι από τη νέα σοδιά, δεν το πωλούν διότι θεωρούν πως η τιμή των 8 ευρώ ανά λίτρο θα είναι πολλή χαμηλή για τη φετινή παραγωγή.
Ήδη πάντως, το χύμα ελαιόλαδο ανά την Ελλάδα πωλείται προς 150 – 170 ευρώ ο τενεκές, ενώ στη λιανική τιμή έχει ήδη ξεπεράσει τα 10 ευρώ ανά λίτρο.