Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται τυποποιητές και παραγωγοί στην Κρήτη που μιλούν για μία από τις χειρότερες χρονιές των τελευταίων ετών για το ελαιόλαδο.
Το λάδι που παράγεται ως τώρα είναι υψηλό σε οξύτητες και χαμηλό σε ποιότητα, με τις προσδοκίες βέβαια να είναι θετικές για μια μικρή βελτίωση.
Προς το παρών φαίνεται ότι η φετινή ζημιά θα ξεπεράσει κατά πολύ το 50 % της περυσινής παραγωγής με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 30.000 τόνους περίπου έναντι των 130.000 τόνων πέρυσι.
Όπως γίνεται αντιληπτό, εκτός από την ζημία στην παραγωγή και η οικονομική ζημία για την Κρήτη συνολικά είναι τεράστια.