ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • LIFESTYLE
    • Κίνηση στους δρόμους
    • Ο Καιρός στην Κρήτη
    • Εφημερεύοντα Φαρμακεία
    • Θέμα Κρήτης 103,1 Πρόγραμμα
    Facebook Twitter Instagram SoundCloud YouTube
    Τετάρτη, 15/10/2025 Κεντρικο Δελτιο Ειδήσεων
    Εφημερεύοντα Φαρμακεία Εφημερεύοντα   Κίνηση στους δρόμους Κίνηση   Καιρός στην Κρήτη Καιρός
    ΘΕΜΑ 103,1 LIVE
    ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ
    Facebook Twitter Instagram SoundCloud YouTube
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
    • ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
    • ΜΙΛΗΣΑΝ ΣΤΟ 103.1
    • ΚΡΗΤΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
    • ΟΔΗΓΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
    • PODCASTS
    Κεντρικό Δελτίο
    ΘΕΜΑ LIVE
    Facebook Twitter Instagram SoundCloud YouTube
    ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ
    Αρχική»Lifestyle»Όταν η βασιλική οικογένεια φτιάχνει… γεμιστά με τη Νεκταρία Κοκκινάκη

    Όταν η βασιλική οικογένεια φτιάχνει… γεμιστά με τη Νεκταρία Κοκκινάκη

    18/06/2024, 2:46 μμ2 λεπτά ανάγνωση
    Share
    Facebook Twitter Pinterest Reddit WhatsApp Email

    Μπορεί μια βασιλική οικογένεια να έρθει στην Κρήτη και να … μαγειρέψει γεμιστά και ντολμαδάκια;

    Ασφαλώς και μπορεί όταν είναι φιλοξενούμενη της Νεκταρίας Κοκκινάκη, στον εκπληκτικό χώρο που η ίδια διατηρεί στο Καβούσι.  

    Όπως αναφέρει η Νεκταρία Κοκκινάκη, οι λεπτομέρειες της επίσκεψης καθορίστηκαν από την πρεσβεία της Ισπανίας, ενώ είχε ζητηθεί απόλυτη εχεμύθεια και διακριτικότητα αναφορικά με το … βασιλικό τραπέζι. Στην αρχή υπήρχε μια κάποια αμηχανία, ωστόσο φάνηκε πως γρήγορα ο πάγος μπορεί να σπάσει και να δημιουργηθούν υπέροχες στιγμές.

    «Όταν ήρθαν τους αγκάλιασα και τους φίλησα κι αμέσως φάνηκε πως η βασιλική οικογένεια αποτελείται από ανθρώπους ζεστούς κι εγκάρδιους» αναφέρει η Νεκταρία Κοκκινάκη μιλώντας στο ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 103.1 και τους Γιάννη Ζωράκη και Δημήτρη Πιτσουλάκη.

    Κρητικό μενού με ντολμαδάκια και κακαβιά

    Η Νεκταρία Κοκκινάκη αναφέρεται και στο μενού, λέγοντας πως μαζί με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας μαγείρεψαν ντολμαδάκια, γεμιστά, καπρικό κι αρνάκι, αν και η πριγκίπισσα Ινφάντα Χριστίνα, έχει μεγάλη αγάπη στα ψάρια, οπότε με την πιο … φρέσκια ψαριά του πατέρας της Νεκταρίας και με κρητικό θαλασσινό νερό, δημιουργήθηκε η νοστιμότερη κρητική κακαβιά.

    Ασφαλώς στα επιδόρπια υπήρχαν φρέσκα ξεροτήγανα, γεραπετρίτικα καλλιτσούνια, γλυκά του κουταλιού με στραγγιστό γιαούρτι που είχε επιμεληθεί προσωπικά η Νεκταρία Κοκκινάκη, καθώς και σφακιανές πίτες με θυμαρίσιο μέλι.

    «Η πριγκίπισσα Χριστίνα μιλούσε άπταιστα ελληνικά και μου έλεγε πως πάντα η μητέρα της, της έλεγε ότι η ελληνική κουζίνα είναι η καλύτερη στον κόσμο» τονίζει η Νεκταρία Κοκκινάκη.

    Παράλληλες δράσεις

    Η βασιλική οικογένεια βέβαια, εκτός από το μαγείρεμα, ξεναγήθηκε και σε διάφορα σημεία στο Καβούσι, ενώ συμμετείχε και σε γευσιγνωσία ελαιολάδου, την οποία, όπως υποστηρίζει η Νεκταρία Κοκκινάκη γνώριζαν πολύ καλά, λόγω και της καταγωγής τους. Η πριγκίπισσα μάλιστα εξέφρασε τις αγωνίες της για τον πράσινο χρυσό, αναγνωρίζοντας πως τα τελευταία χρόνια η ελαιοπαραγωγή αντιμετωπίζει προβλήματα τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ελλάδα.

    Πήραν και … ταπεράκια

    Μετά από την ολοκλήρωση του εξαιρετικού γεύματος, η βασιλική οικογένεια αποχώρησε από τον χώρο που διατηρεί η Νεκταρία Κοκκινάκη στο Καβούσι κατενθουσιασμένη, ενώ όπως ανέφερε, πήραν και … ταπεράκια, εκφράζοντας τον θαυμασμό τους για την εξαιρετική φιλοξενία και τις μοναδικές κρητικές εμπειρίες.

    Κοινή χρήση Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Email
    προηγουμενοΓιάννης Βαρδαβάκης: Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις για την υφαρπαγή του νόμιμου μεταφορικού έργου
    επομενο Δεν τα κατάφερε ο 40χρονος πυροσβέστης

    σχετικα νεα

    Αίτηση ακύρωσης για το ραντάρ στην Παπούρα, καταθέτει στο ΣτΕ ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας

    15/10/2025, 3:13 μμ

    Μαρία Καναβάκη: «Εχει ξεπεράσει τα όρια ως προς την αδιαφάνεια η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου»

    15/10/2025, 3:12 μμ

    Βασίλης Κούδας: «Ειρωνεία να μιλά για νέα εποχή στην ψυχική υγεία η κυβέρνηση»

    15/10/2025, 3:09 μμ

    Επεκτείνεται σε νέους κλάδους η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας – Εκκίνηση του μέτρου στις 3 Νοεμβρίου

    15/10/2025, 2:52 μμ

    Ηράκλειο: Εργοτάξιο με έργα…παγίδες – Τι πρέπει να προσέχουμε

    15/10/2025, 1:15 μμ

    ΒΟΑΚ: Πράσινο φως για το Χανιά – Κίσσαμος από το ΚΑΣ

    15/10/2025, 11:14 πμ
    Ροη ειδησεων

    Για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη ο Παναθηναϊκός με την Βιλερμπάν

    15/10/2025, 4:24 μμ

    Με ένα νέο απορριμματοφόρο ενισχύεται ο στόλος αποκομιδής της ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου

    15/10/2025, 3:58 μμ

    Τοπική επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη στη συνάντηση των Διοικήσεων Επιμελητηρίου Ηρακλείου και ΟΕΕ/ΤΑΚ

    15/10/2025, 3:47 μμ

    Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της καλλιτεχνικής περιόδου 2025 – 26 του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου

    15/10/2025, 3:34 μμ

    Τετάρτη 15/10/2025

    15/10/2025, 3:32 μμ

    Γ. Στάσσης: Επενδύσεις στην ενεργειακή ευελιξία στην εποχή των data centers – Απαραίτητη η βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου

    15/10/2025, 3:27 μμ

    Ελένη Κουταλά: «Αναγνωρισμένη η ευεργετική επίδραση του τσικόνγκ σε ογκολογικούς ασθενείς»

    15/10/2025, 3:14 μμ
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • Soundcloud
    ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ

    Διεύθυνση: Οδός Η, Β.Ι.Π.Ε, 71408, Ηράκλειο Κρήτης
    Ταυτότητα

    επικοινωνια

    Email: [email protected]
    Τηλ: 2810 263260
    viber: 6972 272 278 (μόνο για μηνύματα)

    ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 103,1

    Πρόγραμμα
    Live
    Όροι Χρήσης
    Πολιτική Απορρήτου

    Facebook Twitter Instagram SoundCloud YouTube
    • Home
    © 2025 ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 103,1 | All Rights Reserved

    Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.