Τι αποφάσισαν στη σημερινή συνεδρίαση.
Αναστέλλεται προσωρινά η απεργιακή κινητοποίηση παγκρήτιου χαρακτήρα των Εργαστηριακών Γιατρών Ηρακλείου και με βασικό αίτημα την κατάργηση του claw back. Σύντομα θα υπάρξει νέα συνάντηση, ώστε να παρθούν αποφάσεις για το πώς θα χαράξουν την πορεία τους.
Η σχετική ενημέρωση αναφέρει: «Όπως αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση των Εργαστηριακών Γιατρών Ηρακλείου, η απεργιακή κινητοποίηση παγκρήτιου χαρακτήρα και με βασικό αίτημα την κατάργηση του claw back, αναστέλλεται προσωρινά ενώ το προσεχές διάστημα θα υπάρξει εκ νέου συνεδρίαση προκειμένου οι Εργαστηριακοί Ιδιώτες Γιατροί, να καθορίσουν από κοινού τη στάση τους και με τους υπόλοιπους συνάδελφούς τους σε πανελλαδικό επίπεδο.
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ CLAW BACK ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΟΠΥΥ
Μετά από 10 ολόκληρα χρόνια επιβολής των ληστρικών μέτρων rebade και οριζόντιου claw back ,οδηγούμαστε στη χρεοκοπία των εργαστηρίων μας με μαθηματική ακρίβεια, στη μεταβίβαση των τεχνητών κι υπέρογκων χρεών ,που επιβλήθηκαν σε εμάς και στα παιδιά μας και στην παντελή αδυναμία συνταξιοδότησης μας .
Μετά από 10 ολόκληρα χρόνια πλήρους απουσίας λήψης μέτρων από μέρους του ΕΟΠΥΥ και την έλλειψη πολιτικής θέλησης της ενίσχυσης του προϋπολογισμού με χρηματικά κονδύλια, που να καλύπτουν όλες τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων της χώρας , ομολογούμε την περαιτέρω αδυναμία χρηματοδότησης του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.
Πρόκειται για μείζον πρόβλημα, το οποίο απειλεί με αφανισμό μεγάλο αριθμό εργαστηριακών γιατρών. Το υπουργείο Υγείας οφείλει να ενεργοποιήσει δεκάδες Θεραπευτικά πρωτόκολλα που έχουν συνταχθεί από τις αρμόδιες επιτροπές. Επίσης πρέπει να δοθεί λύση στο ζήτημα των αποκαλούμενων «ποιοτικών κριτηρίων» που αφορούν στον εξοπλισμό των εργαστηρίων και έχουν προκαλέσει σωρεία προβλημάτων.
Ζητούμε :
1. Την πλήρη κατάργηση του clawback
2. Το γενναίο και δίκαιο κούρεμα των χρεών ,που μας επιβλήθηκαν από το 2013 έως και σήμερα .
3. Την ΑΜΕΣΗ εφαρμογή των διαγνωστικών πρωτοκόλλων τα οποία είναι ήδη έτοιμα κι άγνωστο ποιανού υπαιτιότητα είναι η μη ηλεκτρονική εφαρμογή τους δεδομένου ότι ο ΕΟΠΥΥ παραπέμπει στην ΗΔΙΚΑ, και εκείνη με τη σειρά της στο Υπουργείο υγείας.
4. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».