Γράφει η Μαρία Σπυριδάκη
Ένας από τους σημαντικότερους γαστρονομικούς προορισμούς της Ελλάδας είναι η Θεσσαλονίκη.
Και ένα από τα διασημότερα γλυκά της , είναι τα τρίγωνα Πανοράματος. Σε πρόσφατη βόλτα μας , στο κέντρο της πόλης κάναμε ρεπορταζ , ρωτώντας κόσμο για τα καλύτερα τρίγωνα.
“Στον Ήλιο , να πας στην Αντιγονιδών!! Δεν έχεις φάει πιο νόστιμα”
Και πήγαμε, ώστε να το διαπιστώσουμε.
Το γλυκοπωλείο και παρασκευαστήριο εδρεύει στον ίδιο δρόμο από το 1938.Ο πρώτος ζαχαροπλάστης ο κ.Μιχαήλ έφερε την τέχνη του από τη Μικρά Ασία. Και έκτοτε από γενικά σε γενιά , η οικογένεια Μιχαήλ φτιάχνει γλυκά αλλά κυρίως φτιάχνει την ωραιότερη και πατενταρισμένη συνταγή για τρίγωνα Πανοράματος.
Εμείς δεν αντιστάθηκαμε και πήραμε κάμποσα κιλά , να τα φέρουμε στην Κρήτη. Όσα για εσάς , τους αναγνώστες μας, δείτε παρακάτω τις λαχταριστές…φωτογραφίες!!!
Και στην επόμενη βόλτα σας, στη Θεσσαλονίκη μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα γλυκά των pastry shop Ήλιος