Στις 27 Ιουλίου του 1948, ήρθε στον κόσμο ο «πρίγκιπας» της ελληνικής ροκ, Παύλος Σιδηρόπουλος. Η οικογένειά του ήταν ευκατάστατη, αφού ο πατέρας του ήταν ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας παραγωγής χαρτιού ΕΛΦΩΤ. Από την πλευρά της μητέρας του, ήταν δισέγγονος του Αλέξη Ζορμπά.
Ο Παύλος Σιδηρόπουλος ήταν από μικρός φευγάτος αλλά και πολύ έξυπνος, έτσι κατάφερνε να έχει καλούς βαθμούς χωρίς να μελετάει ιδιαίτερα. Τη δεκαετία του ’60, ήρθε σε επαφή με τη ροκ. Μια επαφή που του άλλαξε τη ζωή. Οι σπουδές του στην Θεσσαλονίκη των μύησαν ακόμα περισσότερο στη ροκ σκηνή.
Από το 1969 και τη γνωριμία του με τον παντελή Δεληγιαννίδη (κιθαρίστα των Olympians), ξεκίνησε την καριέρα του στη μουσική. Το 1972 θα ενταχθεί στο συγκρότημα «Μπουρμπούλια». Αργότερα συνεργάστηκε με τον Γιάννη Μαρκόπουλο και το 1976 έφτιαξε το συγκρότημα «Σπυριδούλα».
Ταυτόχρονα, ο Παύλος Σιδηρόπουλος έκανε και καριέρα ηθοποιού, με αποκορύφωμα την ταινία “Ο Ασυμβίβαστος” που αντανακλούσε πολύ στην προσωπικότητά του.
Από το 1977, ο Παύλος Σιδηρόπουλος έκανε χρήση ηρωίνης. Δεν μπόρεσε ποτέ να ξεφύγει από αυτή την εξάρτηση, αν και έκανε αρκετές προσπάθειες. Το 1990 παραλύει το αριστερό του χέρι. Η ιατρική διάγνωση ήταν «πάρεση βραχιόνιου αριστερού πλέγματος».
Ο Σιδηρόπουλος θα κάνει κάποιες ζωντανές εμφανίσεις με το χέρι δεμένο, αλλά η παράλυση δεν τον αφήνει να παίξει μουσική όπως θα ήθελε. Πέθανε στις 6 Δεκεμβρίου από υπερβολική δόση ηρωίνης.
Ο Αλέκος Αράπης, μπασίστας των «Απροσάρμοστων», είπε πως ο Παύλος έκανε επίτηδες υπερβολική τη δόση, γιατί δεν άντεχε άλλο την κατάσταση της υγείας του και του χεριού του.
Στα 42 χρόνια που έζησε, κατάφερε να μπει στο πάνθεον της ελληνικής ροκ σκηνής, ίσως ως ο πιο χαρακτηριστικός εκπρόσωπός της.
«Στην Κ.»: Το τραγούδι γράφτηκε για έναν μεγάλο έρωτα του Παύλου
Το τραγούδι του Παύλου Σιδηρόπουλου, «Στην Κ.», κυκλοφόρησε το 1979. Ένα από τα 10 τραγούδια του δίσκου ΦΛΟΥ, τον οποίο ο Σιδηρόπουλος συνηχογράφησε μαζί με τους Σπυριδούλα.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπίρης: Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο newsbeast.gr ο μπασίστας, στενός συνεργάτης και φίλος του Σιδηρόπουλου, Αλέκος Αράπης, με τον οποίο ακολούθησαν κοινή πορεία 10 ετών στο συγκρότημα «Οι Απροσάρμοστοι», που διαδέχθηκε τους Σπυριδούλα, ανέφερε ότι ο ίδιος είχε γνωρίσει τη γυναίκα, στην οποία ο Παύλος αφιέρωνε το τραγούδι στα τέλη της δεκαετίας του ’70.
«Είναι γεγονός ότι την είχα γνωρίσει πριν από μερικά χρόνια. Το όνομά της δεν έχει καμία σχέση με το αρχικό γράμμα “Κ”. Το πραγματικό της όνομα έχει εντελώς διαφορετικό αρχικό γράμμα». «Ήταν ένας δυνατός έρωτας. Και σχεδόν αδύνατον να συνεχιστεί λόγω κοινωνικών συγκυριών. Εκείνη προερχόταν από πολύ πλούσια και ισχυρή οικογένεια. Και ίσως γι’ αυτό το λόγο ονόμασε το τραγούδι, “Στην Κ”. Ο Σιδηρόπουλος ήθελε να την προφυλάξει, διατηρώντας ταυτόχρονα την ανωνυμία της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέκος Αράπης. Η ίδια η Κ. στη μοναδική της ίσως συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από αρκετά χρόνια στο δημοσιογράφο, Μανώλη Νταλούκα, μιλούσε για την οικογένειά του, την οποία γνώρισε στο διάστημα της συναναστροφής της με τον Σιδηρόπουλο.
Έμαθε ότι το τραγούδι γράφτηκε για εκείνη στη διάρκεια της συνέντευξης
Παραδεχόταν πως για πρώτη φορά έμαθε ότι το τραγούδι γράφτηκε για εκείνη, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνέντευξης το 2003.
«Είμαστε όλοι μια μεγάλη παρέα. Και το σπίτι τους (στη Δροσοπούλου) ήταν τότε μια μεγάλη παρέα. Δεν νομίζω ότι με σύστησε κάπως όταν για πρώτη φορά συνάντησα τους γονείς του. Απλώς ήταν όλοι στο σπίτι. Μας ετοίμασαν, παραγγείλαμε μεζεδάκια. Ήταν απίστευτα άνετα για την εποχή. Ελλάδα του ’74. Δεν έμπαινες σε σπίτια έτσι… Το ’75 μπήκα στο Πολυτεχνείο. Η σχέση μας διήρκεσε έξι μήνες».