Τις πρώτες εκτιμήσεις, βάσει υπολογισμών του Τμήματος Μελετών της Keystone, για τις βαθμολογίες στις φετινές Πανελλήνιες, δίνουν τα φροντιστήρια Παπαδέα.
Τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών και μαθητριών που έδωσαν Πανελλήνιες, μπήκε με την ανακοίνωση των βαθμολογιών.
Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο πού κινήθηκαν φέτος οι βαθμολογίες, με τα φροντιστήρια Παπαδέα να δίνουν μια πρώτη εικόνα για τις βάσεις.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Τμήματος Μελετών της Keystone, οι Εκτιμήσεις των Μέσων Όρων των Βαθμών και των Ελάχιστων Βάσεων (ΕΒΕ) του 2024, για τα 4 βασικά μαθήματα του ΓΕΛ, με βάση τα βαθμολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας, για τα 4 Επιστημονικά Πεδία, στα τμήματα τα οποία δεν απαιτούν Ειδικό Μάθημα είναι οι εξής (με πιθανή απόκλιση μικρότερη του 0,5%):
Επιστημονικό Πεδίο 1 (Ανθρωπιστικών): Μ.Ο. Βαθμών: 11,37.
Μικρότερη Δυνατή ΕΒΕ: 9,10 (Πέρισυ: 9,42): Πτώση,
Επιστημονικό Πεδίο 2 (Θετικών) : Μ.Ο. Βαθμών: 12,11.
Μικρότερη Δυνατή ΕΒΕ: 9,69 (Πέρισυ: 9,87): Πτώση.
Επιστημονικό Πεδίο 3 (Υγείας) : Μ.Ο. Βαθμών: 11,96.
Μικρότερη Δυνατή ΕΒΕ: 9,57 (Πέρισυ: 9,31): Άνοδος.
Επιστημονικό Πεδίο 4 (Οικονομίας-Πληρ/κης) : Μ.Ο. Βαθμών: 10,43
Μικρότερη Δυνατή ΕΒΕ: 8,34 (Πέρισυ: 8,34): Αμετάβλητη.
Όπως και πέρσι η μικρότερη δυνατή ΕΒΕ, είναι αυτή του 4ου Επιστημονικού Πεδίου με 8,34, ακριβώς όπως και πέρσι!
Οι εκτιμήσεις των ΕΒΕ, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ενδεικτικά και με επιφύλαξη, ειδικά όσον αφορά στους υποψηφίους που βρίσκονται κοντά στις ΕΒΕ.
Οι αποκλίσεις στις περσινές μας εκτιμήσεις για τις ΕΒΕ των τεσσάρων Επιστ. Πεδίων ήταν από μηδέν στο 3ο Επιστ. Πεδίο, έως 0,04 μονάδες στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, σε σχέση με τις τελικές ΕΒΕ. Δηλαδή η μέγιστη απόκλιση ήταν 0,04 μονάδες ή +0,4%. Υπολογίσαμε την ΕΒΕ στα 9,38 και η τελική τιμή ήταν 9,42 (απόκλιση +0,4%).
Πανελλήνιες 2024: Πώς μπορείτε να βρείτε τις βαθμολογίες
Για να βρουν τη βαθμολογία τους, οι υποψήφιοι χρειάζεται να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Ακόμη, οι υποψήφιοι αναμένεται να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τηλέφωνό τους, εφόσον ήδη έχουν υποβάλει σχετική αίτηση.
Πανελλήνιες: Πώς γίνεται ο υπολογισμός των μορίων
Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων, το υπουργείο Παιδείας ανέπτυξε ειδική εφαρμογή για τον υπολογισμό των μορίων τους.
Εισάγοντας τους βαθμούς που πήραν σε κάθε μάθημα στη συγκεκριμένη εφαρμογή, οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν αυτόματη ενημέρωση για το σύνολο των μορίων, που συγκεντρώνουν σε κάθε Τμήμα/Σχολή του Επιστημονικού Πεδίου ή Τομέα, που ανήκουν.
Στην ίδια εφαρμογή, οι υποψήφιοι θα καταφύγουν για να υπολογίσουν και το σύνολο των μορίων.
Την εφαρμογή για να υπολογίσουν το σύνολο των μορίων τους, θα βρουν οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας: https://markcalc.it.minedu.gov.gr/.
Σε ό,τι αφορά τον τρόπο υπολογισμού του συνολικού αριθμού των μορίων, οι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν τους γραπτούς βαθμούς τους στα τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού, που ανήκουν. Ο κάθε βαθμός πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο Συντελεστή Βαρύτητας. Τα τέσσερα γινόμενα προστίθενται.
Το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί χίλια. Με αυτό τον τρόπο, προκύπτει ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος.
Ο βαθμός του κάθε μαθήματος, εκφράζεται στην εικοσάβαθμη κλίμακα με προσέγγιση δεκάτου.
Πηγή: news247.gr