Το μήνυμα «θα πάρουμε τα λεφτά πίσω από τους κλέφτες» έστειλε από το Καρπενήσι όπου βρίσκεται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης πολιτών στο Καρπενήσι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε με αναφορά στην επίσκεψη που προηγουμένως είχε κάνει στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου υπογραμμίζοντας πως ένα μεγάλο μέρος της προσπάθειας της κυβέρνησης στρέφεται ακριβώς στη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας.
Αναφέρθηκε σε μία υπόμνηση του Παύλου Μπακογιάννη σχετικά με το ότι «μπορούμε να διαφωνούμε γιατί μπορούμε να συνυπάρχουμε», υπογραμμίζοντας ότι σε «μία δημοκρατία μπορούμε και επιβάλλεται να διαφωνούμε, αλλά δεν μπορούμε να βλέπουμε τον πολιτικό μας αντίπαλο ως εχθρό τον οποίο θέλουμε να εξολοθρεύσουμε».
Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Σε αυτό το περιβάλλον, λοιπόν, μεγάλης αστάθειας, το τελευταίο το οποίο χρειαζόμαστε είναι αυξημένη πόλωση, λογικές εξολόθρευσης του αντιπάλου μας, να πάμε να βάλουμε τους αντιπάλους μας φυλακή, να ποινικοποιήσουμε πλήρως την πολιτική ζωή του τόπου. Όχι, δεν νομίζω ότι περιμένουν οι πολίτες από εμάς αυτό».
Στο σημείο αυτό έκανε αναφορά στην περίπτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ τονίζοντας: «Για το ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, το οποίο γνωρίζετε πολύ καλά ότι είναι μία ανοιχτή διαχρονική πληγή, εμείς πρώτοι είπαμε, ελάτε να κάνουμε μια Εξεταστική να δούμε όλες τις πτυχές του ζητήματος. Όχι μόνο για να αποδώσουμε ευθύνες, αλλά κυρίως για το πώς θα διορθωθούμε, για το πώς θα γίνουμε καλύτεροι και πώς θα αξιοποιήσουμε τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις πραγματικά προς όφελος των πραγματικών αγροτών και των κτηνοτρόφων και όχι των απατεώνων οι οποίοι παρεισέφρησαν σε αυτό το σύστημα. Πιστεύω ότι αυτό τελικά ενδιαφέρει πρώτα και πάνω απ’ όλα τους πολίτες. Πώς θα πάρουμε τα λεφτά πίσω από τους κλέφτες -και θα τα πάρουμε τα λεφτά πίσω από τους κλέφτες, να μην έχετε καμία αμφιβολία- και πώς θα διορθώσουμε το σύστημα των επιδοτήσεων, έτσι ώστε να μπορούμε να στηρίξουμε πραγματικά τον πρωτογενή τομέα. Αυτό νομίζω ότι είναι το αίτημα σήμερα των καιρών και όχι να “σκοτωνόμαστε” στη Βουλή, σε ένα κλίμα ακραίας τοξικότητας και πόλωσης και μέσα σε μία διαδικασία πλήρους ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής».
Ολοκληρώνοντας επεσήμανε ότι «γίνονται πολλά πράγματα σε πολλά διαφορετικά πεδία. Αυτό το οποίο θέλω να κρατήσετε, τελειώνοντας αυτή τη σύντομη παρέμβασή μου, είναι την δέσμευσή μου ότι κάθε μέρα αγωνίζομαι για να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας, για να βελτιώσουμε την εικόνα της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα, για να βελτιώσουμε το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων πολιτών, για να καλύψουμε τη μεγάλη απόσταση την οποία, δυστυχώς, χάσαμε και η οποία διευρύνθηκε στα χρόνια της κρίσης».