Ο Γιώργος Χριστόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδος, μιλά για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους ώστε να μπορούν να προσληφθούν στο δημόσιο σχολείο, τις συνθήκες εργασίας και τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Μιλώντας στο Θέμα Κρήτης 103.1 και στην εκπομπή «Πίσω Σελίδες» με τον Μάριο Διονέλλη, αναφέρεται στα τεχνικά εμπόδια που περιόριζαν κατά πολύ την αναγνώριση προϋπηρεσίας ενώ κάνει λόγο για ένα «χάος παρανομίας» που αντιμετώπιζαν οι εκπαιδευτικοί στα ιδιωτικά σχολεία, με παρατυπίες στις συμβάσεις και τον εξαναγκασμό σε παραιτήσεις, αντί για απολύσεις, προκειμένου να μην παίρνουν αποζημιώσεις.
Ο ίδιος τονίζει ότι πολλοί ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν λαμβάνουν τους νόμιμους μισθούς καθώς παρά το γεγονός ότι με τον νόμο πρέπει να αμείβονται, τουλάχιστον, όσο οι εκπαιδευτικοί του δημόσιου, έρχονται αντιμέτωποι με το φαινόμενο να τους δίνουν κάποια χρήματα στο χέρι και να τους υποχρεώνουν να επιστρέφουν τα υπόλοιπα στους εργοδότες. Επίσης προσθέτει ότι με τον νόμο Κεραμέως, έχουν απελευθερωθεί οι απολύσεις στον κλάδο και οι εκπαιδευτικοί ζουν με τον φόβο αυτό.
Επιπλέον σημειώνει ότι από το 2026 πιθανόν να υπάρξει σημαντική μεταφορά εκπαιδευτικών προς το δημόσιο σχολείο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στα ιδιωτικά, τονίζοντας ότι η Ομοσπονδία τους δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, αλλά αντιθέτως θέλει να φτιαχτεί ένα νομοθετικό καθεστώς για να προστατεύσει τους εκπαιδευτικούς.
Τέλος επισημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει αντιπαράθεση μεταξύ των ιδιωτικών και δημόσιων εκπαιδευτικών και τονίζει ότι το 40% των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν από τον χώρο εργασίας τους ενώ κλείνοντας υπογραμμίζει ότι η απόφαση του ΣτΕ είναι δίκαιη και θα βάλει ένα μικρό φρένο στην ασυδοσία των ιδιωτικών σχολείων.