Σε… είδος πολυτελείας έχει μετατραπεί και το αγαπημένο μας σουβλάκι.
Ενόσω η ακρίβεια «χτυπά»… κόκκινο και στην εστίαση, οι ιδιοκτήτες των ψητοπωλείων δηλώνουν ανήμποροι να συγκρατήσουν τις τιμές στο αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων, το σουβλάκι, καθώς το κόστος των πρώτων υλών έχει «εκτοξευθεί».
Οι συγκρίσεις των τιμών αποδεικνύουν την κατακόρυφη άνοδο, καθώς το 2023 το σουβλάκι κυμαινόταν από 3 ευρώ έως 3,70 ευρώ, ενώ, εφέτος εκκινεί από τα 3,40 ευρώ και «αγγίζει» ακόμη και τα 4,20 ευρώ.
«Όλες οι πρώτες ύλες έχουν ακριβύνει, οι ντομάτες, οι πίτες. Το κρέας ανέβηκε 1 ευρώ / κιλό, για αυτό κι εμείς το ανεβάσαμε ένα εικοσάλεπτο. Από 3,70 ευρώ το κάναμε 3,90 ευρώ αλλά προσπαθούμε να μην ξεπεράσουμε τα 4 ευρώ», ανέφερε ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου Σπυρίδων Μπαϊρακτάρης, μιλώντας στο MEGA.
Όπως επεσήμανε, η εποχή που το σουβλάκι θεωρείτο φθηνό για τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. «Ένα σουβλάκι τυλιχτό κυμαίνεται από 3,40 ευρώ έως 3,80 ευρώ. Ο μέσος όρος είναι στα 3,70 ευρώ, μπορούμε να βρούμε και με 4 ευρώ – 4,20 ευρώ. Μία οικογένεια τεσσάρων ατόμων για να φάει σουβλάκια θέλει 35€ – 40€. Προσπαθούμε να κρατάμε τις τιμές κάτω, κανονικά θα έπρεπε να είναι οι τιμές από 4,20 ευρώ μέχρι 4,50 ευρώ».
Πηγή: newsbomb.gr