Την αναγκαιότητα διασύνδεσης του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό φέρνοντας ως παράδειγμα τα τυριά της Κρήτης αλλά και άλλα προϊόντα όπως το κρασί και το ελαιόλαδο, εξέφρασε μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Έχουμε Θέμα» στη Μαρία Γιαμπουλάκη, τη Μαρία Σπυριδάκη και τον Χριστόφορο Παπαδάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης σε θέματα Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης.
Αναφερόμενος στη συνάντηση που οργάνωσε ανάμεσα στους τυροκόμους και τους ξενοδόχους, ο κ. Τζεδάκης είπε: «Κάναμε μια συνάντηση με τους συλλόγους των κτηνοτρόφων του νησιού, με τους συλλόγους ξενοδόχων και την Ένωση Τυροκόμων Κρήτης. Είχαμε εδώ τους ανθρώπους της παραγωγής, που με πολύ κόπο και μεράκι προσπαθούν να βγάλουν μια ποιοτική πρώτη ύλη. Απέναντι σε ένα δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής πολλές φορές, που καθιστά μη βιώσιμη την παραγωγή τους».
Αναφερόμενος στους τυροκόμους, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης σημείωσε: «Έχουμε τους ανθρώπους της μεταποίησης που προσπαθούν να φτιάξουν τυρί σε αντίξοες συνθήκες και αυτοί. Και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις στρεβλώσεις της αγοράς, όπως τους μεσάζοντες που καμιά φορά φαίνεται ότι παίρνει το προϊόν σε πολύ χαμηλή τιμή από τον παραγωγό και ο καταναλωτής το αγοράζει σε πολύ υψηλές τιμές. Αυτό είναι μια μεγάλη στρέβλωση. Που πρέπει και η Πολιτεία να ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Και βέβαια, αντιμετωπίζουν και τη μεγάλη μείωση της αγοραστικής δύναμης, που υπάρχει τώρα».
Ο Σταύρος Τζεδάκης αναφέρθηκε όμως κάνοντας θετικό σχολιασμό και στους ξενοδόχους: «Προσπαθούν και αυτοί με τον καλύτερο τρόπο να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες που έρχονται στο νησί μας, βάζουν το θέμα της τιμής των κρητικών τυριών. Η απάντηση σε αυτό είναι, ότι, τα προϊόντα τα δικά μας είναι ακριβότερα γιατί είναι ποιοτικά. Είναι πλούσια σε διατροφική αξία. Είναι με φυσική πρώτη ύλη. Οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε σε επίπεδο τιμής, τα προϊόντα τα εισαγόμενα. Αλλά αυτό που λέμε είναι, ότι πρέπει να «χτίσουμε» μία άλλη επιλογή με τα προϊόντα μας, η οποία μπορεί να είναι και λίγο πιο ακριβή. Δηλαδή, ο ξενοδόχος μπορεί να πει. «Έχω τη γραβιέρα Κρήτης και θα σου βάλω το πακέτο λίγο πιο ακριβά».
Για τις πιστοποιήσεις των προϊόντων, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης απάντησε, ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα και γίνονται ολοένα και περισσότερες πιστοποιήσεις σε όλα τα βασικά αγροτικά προϊόντα της Κρήτης, δίνοντας έμφαση στο ελαιόλαδο, το κρασί και τυροκομικά μας προϊόντα.