Μπορεί η γραβιέρα Νάξου να είναι η διασημότερη γραβιέρα στον κόσμο, ωστόσο και η Κρήτη δεν πηγαίνει πίσω.
Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη του Taste Atlas, η γραβιέρα Νάξου βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ωστόσο η γραβιέρα Κρήτης βρίσκεται στην επόμενη αμέσως θέση αναφορικά με τις γραβιέρες και στο νούμερο 23.
Στη σχετική κατάταξη, την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν τα ιταλικά τυριά Παρμεζάνα Ρετζιάνο, Μοτσαρέλα ντι Μπούφαλα Καμπάνια και Στρατσίνο ντι Κρεσέντζα, και ακολουθεί η γραβιέρα Νάξου στην τέταρτη θέση.
Στη 14η θέση είναι το Μελίχλωρο Λήμνου (ΠΟΠ), στην 23η η γραβιέρα Κρήτης, στην 31η το κρασοτύρι Κω (ΠΓΕ), στην 32η το Καλαθάκι Λήμνου, στην 41η η κεφαλογραβιέρα και στη θέση 46 το κεφαλοτύρι.