Ένα πρακτικό σεμινάριο για το κρασί και τη σωστή διαχείρισή του διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για επαγγελματίες, αλλά και ερασιτέχνες που απασχολούνται ή πρόκειται να απασχοληθούν στο τομέα της εστίασης.
Με την καθοδήγηση του έμπειρου εισηγητή οι καταρτιζόμενοι θ΄ αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις για το κρασί και νέες δεξιότητες σχετικά το σερβίρισμα, την αποθήκευση και τη συντήρησή του, ώστε να παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πελάτες τους και να τους προτείνουν τις κατάλληλες ετικέτες κατά περίπτωση.
Ενότητες Σεμιναρίου:
Α) Εισαγωγή στον Οίνο
• Τι είναι Οίνος;
• Αμπελώνας – Οινοποίηση
• Μέθοδοι οινοποίησης σε αφρώδη, λευκών, ερυθρωπών & ερυθρών Οίνων
• Κατηγοροιοποίηση Οίνων
• Ελληνικός Αμπελώνας
• Μεγάλοι σταθμοί στην Ιστορία
•Διεθνής Αμπελώνας
Β) Service Κρασιού
• Προέλευση φυτού & ονοματολογία
• Ανάγνωση ετικέτας
• Sommelier
• Βασικοί τύποι οίνου
• Συνθήκες συντήρησης – Θερμοκρασίες
• Εξοπλισμός
• Service – Αποφυγή προβλημάτων
• Μετάγγιση Οίνου
• Γευσιγνωσία
• Food and wine pairing
• Terroir