ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • LIFESTYLE
    • Κίνηση στους δρόμους
    • Ο Καιρός στην Κρήτη
    • Εφημερεύοντα Φαρμακεία
    • Θέμα Κρήτης 103,1 Πρόγραμμα
    Facebook Twitter Instagram SoundCloud YouTube
    Κυριακή, 16/11/2025 Κεντρικο Δελτιο Ειδήσεων
    Εφημερεύοντα Φαρμακεία Εφημερεύοντα   Κίνηση στους δρόμους Κίνηση   Καιρός στην Κρήτη Καιρός
    ΘΕΜΑ 103,1 LIVE
    ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ
    Facebook Twitter Instagram SoundCloud YouTube
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
    • ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
    • ΜΙΛΗΣΑΝ ΣΤΟ 103.1
    • ΚΡΗΤΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
    • ΟΔΗΓΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
    • PODCASTS
    Κεντρικό Δελτίο
    ΘΕΜΑ LIVE
    Facebook Twitter Instagram SoundCloud YouTube
    ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ
    Αρχική»Κρήτη»Η Νεκταρία Κοκκινάκη μαγειρεύει ανάποδο κέικ με ροδάκινα

    Η Νεκταρία Κοκκινάκη μαγειρεύει ανάποδο κέικ με ροδάκινα

    26/06/2024, 9:26 πμ3 λεπτά ανάγνωση
    Share
    Facebook Twitter Pinterest Reddit WhatsApp Email
    Your browser does not support the video tag.

    Μια εκπληκτικά δροσιστική συνταγή μαγειρεύει η Νεκταρία Κοκκινάκη. Ανάποδο κέικ με ροδάκινα!

    Το οποίο πηγαίνει μοναδικά με παγωτά. Απολαύστε το!

    Ανάποδο κέικ με φρούτα, αυτό το υπέροχο αφράτο γλύκισμα με τα ζουμερά -καραμελωμένα ή μη- κομμάτια αγαπημένων μας φρούτων, όπως τα μήλα, τα αχλάδια, ο ανανάς και βέβαια τα λαχταριστά ροδάκινα, που επιλέξαμε κι εμείς να σας παρουσιάσουμε! Μπορεί η εμφάνισή του να μας κάνει να πιστέψουμε ότι κατάγεται από την tarte tatin, που επινοήθηκε -κατά την επικρατέστερη άποψη- από τις Γαλλίδες αδελφές Τatin, κάπου γύρω στο 1880. Και όμως όχι!

    Τα ανάποδα cakes και οι εθιστικοί συνδυασμοί τους αποτελούσαν τους γλυκούς “πρωταγωνιστές” των βραδινών συγκεντρώσεων αρκετά αργότερα, στα μέσα του 20ού αιώνα, ενώ ήδη το 1935 είχε εμφανιστεί μία διαφήμιση, που πληροφορούσε τις νοικοκυρές της εποχής ότι δεν θα μπορούσαν να θεωρούν τον εαυτό τους ως μία ολοκληρωμένη -έστω και ερασιτέχνη- ζαχαροπλάστη, αν δεν είχαν ψήσει τουλάχιστον ένα ανάποδο κέικ.


    Tι είναι όμως τελικά τα ανάποδα cakes, ως σκεύος για την παρασκευή των οποίων χρησιμοποιήθηκαν αρχικά τα παλιά μαντεμένια τηγάνια -έκαναν θραύση την περίοδο που μεσουρανούσαν και τα ανάποδα κέικ- και όχι τα ταψάκια που χρησιμοποιούμε σήμερα. Στη βάση, λοιπόν, των τηγανιών αυτών από χυτοσίδηρο, απλωνόταν τα τεμάχια των φρούτων με ενθουσιασμό και ιδιαίτερη προσοχή για ένα καλαίσθητο τελικό αποτέλεσμα.

    Ακολουθούσε το πασπάλισμα με ζάχαρη, η προσθήκη βούτυρου και η τελική κάλυψη όλων αυτών των υλικών με τον νόστιμο χυλό, ο οποίος με το ψήσιμο μετατρέπεται στην αφράτη ζύμη, που αμέσως μετά το ξεφούρνισμα και το αναποδογύρισμα του κέικ στην πιατέλα, θα είναι εκείνη που θα απορροφήσει το καραμελωμένα σιρόπι των φρούτων, δημιουργώντας το τελικό, άκρως εθιστικό αποτέλεσμα, που όλοι έχουμε γευθεί! Έτσι, τόσο απλά, το κάτω μέρος του κέικ έγινε το πάνω, εξ ου και το όνομα «ανάποδο κέικ».


    Πάρτε, λοιπόν, τα κρυστάλλινα πιατάκια και τα καλά κουταλάκια σας και σερβίρετε στην οικογένεια και τους φίλους σας το λαχταριστό αυτό ανάποδο κέικ με ροδάκινα, που σας προτείνουμε. Να είστε βέβαιες ότι θα γίνει το αγαπημένο σας για ολόκληρο το καλοκαίρι!

    Υλικά

    Για το ταψί
    100 γραμ. βούτυρο
    100 γραμ. ζάχαρη
    6 ροδάκινα ώριμα
    3 κουταλιές μαρμελάδα ροδάκινο


    Για το κέικ
    120 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    150 γραμ. ζάχαρη
    5 αυγά
    2 βανίλιες
    Ξύσμα από ένα λεμόνι
    200 γραμ. γιαούρτι
    300 γραμ. αλεύρι
    1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

     4657

    Εκτέλεση
    Αρχικά καθαρίζουμε τα ροδάκινα και κόβουμε σε χοντρές φέτες. Σε ένα στρογγυλό ταψί ή φόρμα για κέικ ρίχνουμε το βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
    Βάζουμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο και να καραμελώσει η ζάχαρη.
    Στη συνέχεια βγάζουμε από τον φούρνο, στρώνουμε πάνω τα ροδάκινα και τοποθετούμε σε διάφορα σημεία την μαρμελάδα.
    Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά , ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και τις βανίλιες.
    Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζουμε. Ρίχνουμε στο μείγμα εναλλάξ το γιαούρτι με το αλεύρι.
    Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 50 λεπτά περίπου.
    Όταν είναι έτοιμη, βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
    Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε, ιδανικά ταιριάζει με παγωτό.

    Κοινή χρήση Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Email
    προηγουμενοΑρναουτάκης: Μαζί με τους φορείς ενάντια στις εξαρτήσεις και τα ναρκωτικά
    επομενο Μαμουλάκης: Στη βουλή οι επικείμενες συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

    σχετικα νεα

    Στην Επιστημονική ημερίδα με θέμα με θέμα «Οι νομικές προεκτάσεις της τεχνητής νοημοσύνης» ο

    15/11/2025, 10:04 μμ

    Τουρισμός: Πρωταγωνίστρια η Κρήτη

    15/11/2025, 8:44 μμ

    «Το Πολυτεχνείο ζει; 52 χρόνια μετά»: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την επέτειο διοργανώνει Δήμος Ηρακλείου

    15/11/2025, 8:04 μμ

    Συνεχίζεται το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στη Νέα Αλικαρνασσό από το Δήμο Ηρακλείου

    15/11/2025, 7:23 μμ

    Επιτυχημένη επιχείρηση απεγκλωβισμού Γερμανίδας τουρίστριας στη Σητεία – Τραυματίστηκε στο Σπήλαιο Πελεκητών

    15/11/2025, 6:05 μμ

    Λιμενικό: Ανακοίνωση για τη σορό γυναίκας που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Γαύδου

    15/11/2025, 5:27 μμ
    Ροη ειδησεων

    Στην Επιστημονική ημερίδα με θέμα με θέμα «Οι νομικές προεκτάσεις της τεχνητής νοημοσύνης» ο

    15/11/2025, 10:04 μμ

    Σύσκεψη κορυφής για τις αγροτικές επιδοτήσεις: Στον ΟΠΕΚΕΠΕ Χατζηδάκης και Τσιάρας

    15/11/2025, 9:29 μμ

    Τουρισμός: Πρωταγωνίστρια η Κρήτη

    15/11/2025, 8:44 μμ

    «Το Πολυτεχνείο ζει; 52 χρόνια μετά»: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την επέτειο διοργανώνει Δήμος Ηρακλείου

    15/11/2025, 8:04 μμ

    Συνεχίζεται το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στη Νέα Αλικαρνασσό από το Δήμο Ηρακλείου

    15/11/2025, 7:23 μμ

    Φιλικότερος ο εξωδικαστικός μηχανισμός – Πώς διασώζονται με 5 κινήσεις οι οφειλέτες

    15/11/2025, 6:44 μμ

    Εκτροπή λεωφορείου στο Βελεστίνο με 13 ελαφρά τραυματίες – Επέβαιναν 40 άτομα με προορισμό τη Λάρισα

    15/11/2025, 6:24 μμ
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • Soundcloud
    ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ

    Διεύθυνση: Οδός Η, Β.Ι.Π.Ε, 71408, Ηράκλειο Κρήτης
    Ταυτότητα

    επικοινωνια

    Email: [email protected]
    Τηλ: 2810 263260
    viber: 6972 272 278 (μόνο για μηνύματα)

    ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 103,1

    Πρόγραμμα
    Live
    Όροι Χρήσης
    Πολιτική Απορρήτου

    Facebook Twitter Instagram SoundCloud YouTube
    • Home
    © 2025 ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 103,1 | All Rights Reserved

    Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

    Διαχείριση Συγκατάθεσης
    Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
    Λειτουργικά Πάντα ενεργό
    Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
    Προτιμήσεις
    Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
    Στατιστικά
    Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
    Εμπορικής Προώθησης
    Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών, για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
    Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
    Προβολή προτιμήσεων
    {title} {title} {title}