Ο Λευτέρης Ντουράκης, πρόεδρος των Κρεοπωλών Ηρακλείου, μιλά για την εικόνα της αγοράς και για τις τιμές των κρεάτων ενόψει του Πάσχα.
Μιλώντας στο Θέμα Κρήτης 103.1 και στην εκπομπή «Πίσω Σελίδες» με τον Μάριο Διονέλλη, εκτιμά ότι το αρνί πιθανόν θα διατίθεται σε πιο αυξημένες τιμές κι αυτό θα συμβεί για δύο λόγους: πρώτον γιατί το κρητικό αρνί δεν θα υπάρχει σε απεριόριστες ποσότητες και δεύτερον γιατί είναι ψηλά στην προτίμηση ευρωπαίων καταναλωτών με αποτέλεσμα κάποιοι παραγωγοί να στραφούν στην εξαγωγή για περισσότερο κέρδος.
Όπως σημειώνει, είναι κατανοητό να θέλει κάποιος να αυξήσει τα έσοδά του, καθώς το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά τις ζωονόσους που «χτύπησαν» τους κτηνοτρόφους τον τελευταίο χρόνο.
Παράλληλα καλεί τόσο τους κρεοπώλες να οργανωθούν έγκαιρα για να υπάρχει επάρκεια, όσο και τους καταναλωτές να κάνουν προπαραγγελίες ανάλογα τις προτιμήσεις τους, ενώ εκτιμά ότι η τιμή του αρνιού, αν δεν αλλάξει κάτι, θα κυμανθεί περίπου στα 14-15 ευρώ το κιλό.
Τέλος υποστηρίζει ότι οι καταναλωτές καλό θα ήταν να στοχεύσουν στην ποιότητα επιλέγοντας ελληνικά προϊόντα, επισημαίνοντας ότι 2 στους 3 καταναλωτές στην Κρήτη εμπιστεύονται τα ντόπια κρεοπωλεία, λέγοντας πως αυτό αυξάνει την ευθύνη των επιχειρηματιών του κλάδου.