Ο Σύλλογος ΗΡ.Υ.Δ.Α. δημιουργήθηκε από γονείς που έχουν στις οικογένειες τους αυτιστικά άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν τεράστιες αν όχι ανυπέρβλητες δυσκολίες σε κάθε βήμα τους. Από την ώρα που θα πρέπει να πάρουν το χαρτί της διάγνωσης του αυτισμού στα χέρια τους, μέχρι και την ενήλικη ζωή τους, υπάρχει ένα τεράστιο φάσμα προβλημάτων, που αποτυπώνει τα μεγάλα κενά, τη σταδιακή κατάρρευση των κεκτημένων και τις σοβαρότατες ελλείψεις σε κοινωνικές δομές.
Ο σύλλογος ΗΡ.Υ.Δ.Α. καλεί ενήλικες στο φάσμα και γονείς – φροντιστές να στείλουν τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά . «Η αποστολή θα γίνεται προσωρινά στο messenger της σελίδας , καθώς και στο mail του συλλόγου [email protected] ( προτιμότερη η αποστολή σε mail)
Σκοπός του συλλόγου είναι να γίνει μια πρώτη καταγραφή και ομαδοποίηση αιτημάτων ούτως ώστε , στις μελλοντικές συναντήσεις μας με τις ανάλογες υπηρεσίες , να παραθέτουμε αυτά τα προβλήματα προς λύση», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Στη σελίδα του συλλόγου στο Facebook ανακοινώνεται και το διεκδικητικό πλαίσιο του συλλόγου ως εξής:
«Αγωνιζόμαστε:
-Για το δικαίωμα στην έγκαιρη διάγνωση και πρώιμη παρέμβαση των ατόμων αυτών σε δημόσια και δωρεάν δομές υψηλού επιπέδου.
-Για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας υγεία, πρόνοια, παιδεία και ειδική αγωγή.
-Για δουλειά σε όλους τους ικανούς προς εργασία, αλλά και για τα δικαιώματα ατόμων με πολύ βαριές διαταραχές.
-Για κοινωνική αποδοχή και λειτουργική ένταξη των ατόμων αυτών, μέσα από ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις, ημερίδες, εκδηλώσεις, συνέδρια, εργαστήρια κ.λπ.
-Για την προστασία των δικαιωμάτων γενικά των ατόμων με αναπηρία ΑΜΕΑ, με τη συμμετοχή σε κοινές δράσεις και σε συντονισμό με άλλους αντίστοιχους φορείς και συλλόγους.
-Καταδικάζοντας κάθε μορφή εκμετάλλευσης των ατόμων Δ.Α.Δ – Δ.ΑΦ και των οικογενειών τους.
-Οργανώνοντας πολύπλευρες πολιτιστικές δραστηριότητες στη λογική της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας .
-Συμβουλεύοντας τα μέλη του, παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την ολόπλευρη στήριξη τους και διαδίδοντας με όποια μέσα μπορεί, την ιδέα της Αλληλεγγύης ανάμεσα στις οικογένειες των ατόμων Δ.Α.Δ – Δ.ΑΦ και την ανάγκη συλλογικής δράσης για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, ανακοινώνεται το τηλέφωνο 6944113836 πέρα από την ηλεκτρονική διεύθυνση και τη σελίδα του συλλόγου στο Facebook.