Η Μεγάλη Έκθεση Κρητικών Τροφίμων & Ποτών θα πραγματοποιηθεί 28 – 30 Μαρτίου 2025 στο ΔΕΚΚ Ηρακλείου.
Η καρδιά της Κρητικής διατροφής και του ποιοτικού ελληνικού προϊόντος χτυπά δυνατά στην Creta Food & Drink Expo 2025, τη μεγαλύτερη έκθεση κρητικών τροφίμων και ποτών, που θα διεξαχθεί από τις 28 έως τις 30 Μαρτίου 2025 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ), στις Γούρνες Ηρακλείου.
Η έκθεση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:30 έως τις 21:00, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν τα εξαιρετικά προϊόντα της Κρήτης, να έρθουν σε επαφή με παραγωγούς και επαγγελματίες του κλάδου, και να ανακαλύψουν νέες γαστρονομικές εμπειρίες.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2025, στις 19:00, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων του αγροδιατροφικού τομέα και επιχειρηματιών.
Παράλληλες Δράσεις
- 11ος Κρητικός Μεσογειακός Διαγωνισμός Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής. Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα διεξαχθεί ο 11ος Κρητικός Μεσογειακός Διαγωνισμός Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής, με τη συμμετοχή καταξιωμένων σεφ και νέων ταλέντων, προωθώντας τη γαστρονομική κληρονομιά της Κρήτης.
- Συνέδριο «Κρητική Γη, Αειφόρος Ανάπτυξη». Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο με θέμα «Κρητική Γη, Αειφόρος Ανάπτυξη: Χτίζοντας Ανθεκτικά Οικοσυστήματα Αγροδιατροφής για το Μέλλον», όπου ειδικοί του χώρου θα αναλύσουν τις προοπτικές βιωσιμότητας και ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα της Κρήτης.
Η Creta Food & Drink Expo 2025 αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό και τους επαγγελματίες να γνωρίσουν, να γευτούν και να στηρίξουν τα μοναδικά προϊόντα της Κρητικής γης.
Σημειώνεται ότι η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, των Επιμελητηρίων Κρήτης και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης.