Σε έναν αγώνα … υπομονής και ταλαιπωρίας μπαίνουν οι γονείς της 17χρονης μαθήτριας από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου, η οποία και υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στο Ηράκλειο.
Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής, όταν η κοπέλα άλειψε κι έφαγε συσκευασμένο βούτυρο σε ψωμί, γνωρίζοντας ωστόσο πως είναι αλλεργική στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Παρά το γεγονός ότι αντιλήφθηκε το πρόβλημα κι έκανε ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της, αυτό δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ανακοπή που ήρθε αμέσως μετά.
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών και σύμφωνα με τα όσα διευκρίνισε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου κ. Ανέστης Κιούλπαλης προκλήθηκε βλάβη στον εγκέφαλο της κοπέλας καθώς η λειτουργία του πρακτικά είχε διακοπεί για περισσότερα από 5 λεπτά. Η μαθήτρια υπέστη ανοξαιμία, ενώ οι γιατροί περιμένουν να δουν την εξέλιξη και την υποχώρηση του οιδήματος στον εγκέφαλο.
Με βάση την ενημέρωση από τον κ. Κιούλπαλη, υπάρχουν σημεία τόσο κλινικά όσο και απεικονιστικά που δείχνουν ότι η ανοξαιμία προκάλεσε βλάβες μετά την ανακοπή. Για τον προσδιορισμό έκτασης της βλάβης ωστόσο απαιτούνται τουλάχιστον δεκαπέντε ημέρες.