«Τα αλιεύματα των ψαράδων , που είναι στην είσοδο του Κούλε έχουν τις ίδιες τιμές είκοσι ολόκληρα χρόνια» δήλωσε στο Θέμα Κρήτης 103,1 ο πρόεδρος αλιέων Γιάννης Ανδρουλάκης.
Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι η ψαριά τους είναι συγκεκριμένη κάθε μέρα και οι πωλήσεις γίνονται μέχρι να εξαντληθεί το εμπόρευμα. Αυτός είναι και ο λόγος , όπου μπορεί μέχρι το μεσημέρι ο καταναλωτής να μην προλάβει να αγοράσει αλιεύματα.
«Ο κόσμος του Ηράκλειου ξέρει πως όταν θέλει να φάει φρέσκο ψάρι πελαγίσιο , θα έρθει σε εμάς. Χωρίς μεσάζοντες και ενδιάμεσους , οι τιμές μας είναι οι ίδιες από το 2003», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας σε ερώτηση ακροατή για τις τιμές των ψαριών στην λαϊκή αγορά του Σαββάτου , ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι στην λαϊκή είναι οι μεσάζοντες και όχι οι ψαράδες. Για αυτό οι τιμές είναι ακριβότερες σε σχέση με την ψαραγορά του Κουλε. «Η μεσαία αλιεία και οι τράτες πηγαίνουν στους μεσάζοντες , οι οποίοι τα δίνουν στους ιχθυοπώλες με αποτέλεσμα να αυξάνεται η τιμή στον καταναλωτή.
Πάντως σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ για τον Ιανουάριο , ο πληθωρισμός της τιμής των ψαρικών είναι στο 7.7% , που σημαίνει ότι και για φέτος όλα τα εισαγόμενα και τα κατεψυγμένα αλιεύματα θα «καίνε» στο σαρακοστιανό τραπέζι.
Ενδεικτικές τιμές για τα φρέσκα αλιεύματα , που θα βρείτε στους ψαράδες είναι στα 15 € το κιλό η σουπιά και το χταπόδι , στα 18€ το κιλό το φρέσκο καλαμάρι.» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος και τόνισε την ανάγκη υποστήριξης των αλιέων από το κράτος, λόγω της δύσκολης επαγγελματικής τους ιδιότητας.