Συστάσεις για αποφυγή διανυκτέρευσης.
Ολοκληρώθηκε μια σειρά αυτοψιών και σύσκεψη με την συμμετοχή του Καθηγητή Ευθυμη Λέκκα, του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρονου, των Αντιδημάρχων Γιώργου Σισαμακη και Μανόλη Χαορετη, της ΓΓ του Δήμου Μαρίας Σκραφνακη, του Προέδρου της κοινότητας Χαραλαμπου Αλογδιανακη και μελών του συμβουλίου. Το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και έγιναν συστάσεις σε κάποιες περιπτώσεις για αποφυγή διανυκτέρευσης.
Αύριο Δευτέρα (28/04) θα συνεχιστούν οι αυτοψίες από τις 07:30. Θα γίνουν και από μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου σε κτίρια. Παράλληλα, θα κατατεθεί αίτημα στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών – ΔΑΕΦΚ για να έρθουν οι μηχανικοί της Διεύθυνσης για τις δικές τους αυτοψίες και τους επίσημους χαρακτηρισμούς κτιρίων. Καθώς και αίτημα μέσω της ΠΕ Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης για κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Η πολεοδομία του Δήμου Ηρακλείου θα δώσει τους χάρτες της περιοχής, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην καταγραφή του φαινομένου.
Στις δηλώσεις του, πάντως, ο κ. Λέκκας ξεκαθάρισε πως ακόμη είναι νωρίς για συμπεράσματα, καθώς πρέπει πρώτα να γίνει μια ενδελεχής παρατήρηση του φαινομένου. Αύριο, βέβαια, ίσως υπάρξει μια καλύτερη εικόνα. Αναλυτικά είπε:
«Θα μετρήσουμε σε κάθε μία θέση για να δούμε πόσο είναι η διάρρηξη, ώστε να μπορούμε να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης για την επόμενη φορά που θα μετρήσουμε. Δεν μπορούμε να έχουμε μία πρώτη εντύπωση και δε θέλουμε να οδηγηθούμε σε λάθος εντυπώσεις.
Αν δεν κάνεις κάποιος καλές παρατηρήσεις, να δει τα αίτια και που οφείλονται και ν’ αποτυπώσει όλο το περιβάλλον, δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση. Τα συμπεράσματα θα βγουν μετά από ενδελεχή παρατήρηση και ιδιαίτερα αύριο, με ειδικά μηχανήματα leader και με drone.
Για να δούμε τη θέση του φαινομένου και τη μορφολογία της περιοχής. Μπορεί και αύριο το μεσημέρι να έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα».