Η Περιφέρεια Κρήτης και ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ), διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “Κρήτη/Kriti”, που αφορά στον κλάδο της εστίασης και που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024 στις 17:00 μ.μ στην Αίθουσα «Ν. Ψυλλάκης» του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (Λεωφόρος Καραμανλή 167, Αγροκήπιο, Χανιά).
Η εκδήλωση έχει ως στόχο την ενημέρωση όλων όσων εμπλέκονται με τον τομέα της εστίασης για τη σημασία της επιλογής και χρησιμοποίησης του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “Κρήτη/Kriti” στην εστίαση, καθώς και για τη νομοθεσία, τις καλές πρακτικές χρήσης και αποθήκευσης, τη διατροφική του αξία και την ανάδειξή του μέσω της γαστρονομίας και του τουρισμού. Θα γίνει επίδειξη οργανοληπτικής αξιολόγησης και παρουσίαση πρακτικών food pairing.
Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν σε κάθε ενημερωτική δράση θα είναι οι εξής:
Παραγωγή και ποιοτικές κατηγορίες ελαιόλαδου. Νομοθεσία και καλές πρακτικές χρήσης, αποθήκευσης και επικοινωνίας του ελαιόλαδου στην εστίαση.
Οργανοληπτική αξιολόγηση παρθένου ελαιόλαδου (επίδειξη γευσιγνωσίας).
Διατροφική αξία εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Σύγκρισή του με άλλες λιπαρές ύλες που χρησιμοποιούνται στην εστίαση.
Επιλογή, χρήση και ανάδειξη του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “Κρήτη/Kriti” στην εστίαση. Παρουσίαση πρακτικών food pairing.