Στόχο να αλλάξει όλο το μίγμα παραγωγής, τυποποίησης και διάθεσης ελαιόλαδου έχει η Περιφέρεια Κρήτης μέσω ενός ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδιασμού.
Μιλώντας στο ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 103.1 και τις Μαρία Σπυριδάκη και Μαρία Γιαμπουλάκη, η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Ειρήνη Χουδετσανάκη αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο πλάνο, μέσα στο οποίο εντάσσεται μια σειρά εκπαιδεύσεων σε όλους τους δήμους της Κρήτης, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας της Περιφέρειας, του ΕΛΓΟ Δήμητρα και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.
Όπως ανέφερε η κ. Χουδετσανάκη, η Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού πρέπει να είναι μαζί προκειμένου το ελαιόλαδο και η καλλιέργεια της ελιάς να αποκτήσουν μια υπεραξία. Η Αντιπεριφερειάρχης έκανε σαφές επίσης ότι πέρα από τους παραγωγούς, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον ΕΛΓΟ και το ΕΛΜΕΠΑ προβλέπονται ενημερώσεις επίσης τόσο σε τυποποιητές, όσο και σε άλλες ομάδες, μεταξύ των οποίων οι ξεναγοί, που μπορούν επίσης να αποτελέσουν πρεσβευτές του «πράσινου χρυσού» της Κρήτης.