ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • Κίνηση στους δρόμους
    • Ο Καιρός στην Κρήτη
    • Εφημερεύοντα Φαρμακεία
    • Θέμα Κρήτης 103,1 Πρόγραμμα
    Facebook Twitter Instagram SoundCloud YouTube
    Τρίτη, 20/05/2025 Κεντρικο Δελτιο Ειδήσεων
    Εφημερεύοντα Φαρμακεία Εφημερεύοντα   Κίνηση στους δρόμους Κίνηση   Καιρός στην Κρήτη Καιρός
    ΘΕΜΑ 103,1 LIVE
    ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ
    Facebook Twitter Instagram SoundCloud YouTube
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 103.1
    • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
    • ΚΡΗΤΗ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • PODCASTS
    Κεντρικό Δελτίο
    ΘΕΜΑ LIVE
    Facebook Twitter Instagram SoundCloud YouTube
    ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ
    Αρχική»Κρήτη»Η Περιφέρεια Κρήτης στο επίκεντρο γαστρονομικού αφιερώματος στο «Food & Travel Magazine»

    Η Περιφέρεια Κρήτης στο επίκεντρο γαστρονομικού αφιερώματος στο «Food & Travel Magazine»

    19/05/2025, 4:58 μμ3 λεπτά ανάγνωση
    Share
    Facebook Twitter Pinterest Reddit WhatsApp Email

    Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του έγκυρου περιοδικού Food & Travel Magazine, το οποίο περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό 10σέλιδο αφιέρωμα με τίτλο “MINOAN ROOTS” για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

    Το αφιέρωμα παρουσιάζει με λεπτομέρεια τον γαστρονομικό πλούτο και την πολιτιστική κληρονομιά της ανατολικής Κρήτης, με υπογραφή της δημοσιογράφου Rosemary Barron και του φωτογράφου Gary Latham. Πρόκειται για «καρπό» της δημοσιογραφικής αποστολής που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου τον Οκτώβριο του 2024.

    Το 14σέλιδο αφιέρωμα προσκαλεί τους αναγνώστες να “ανακαλύψουν τις γεύσεις, παραδόσεις και το συναρπαστικό τοπίο της ανατολικής Κρήτης, όπου η ιστορία και η φιλοξενία συνυπάρχουν. Μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και λεπτομερή κείμενα, το αφιέρωμα αναδεικνύει την αυθεντικότητα της κρητικής γαστρονομίας, τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, τις παραδοσιακές συνταγές και τα έθιμα που συνδέονται με την κρητική διατροφή. Περιλαμβάνει επίσης πρακτικές πληροφορίες και ένα χρήσιμο γλωσσάρι γαστρονομικών όρων της Κρήτης.

    Η πραγματοποίηση της δημοσιογραφικής αποστολής και το αποτέλεσμα αυτής είναι καρπός συνεργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου με τοπικούς φορείς, επιχειρήσεις και κατοίκους της περιοχής, που συνέβαλαν στην ανάδειξη της αυθεντικής κρητικής φιλοξενίας και γαστρονομίας.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου ανέφερε: «Κάθε αφιέρωμα, κάθε άρθρο, κάθε γραμμή που αφιερώνεται στην Κρητική Γαστρονομία, είναι ένα λιθαράκι προς κάτι πολύ μεγαλύτερο, αυτό που εμείς ονομάζουμε Γαστρονομικό Πολιτισμό της Κρήτης. Αυτό τον πολιτισμό πρέπει να αναδείξουμε μέσω της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2026, αυτόν τον πολιτισμό πρέπει να διαφυλάξουμε και σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το αφιέρωμα του Food & Travel Magazine που θα πρέπει να έχει και συνέχεια.»

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη δημοσίευση αυτού του εκτενούς αφιερώματος στο Food & Travel Magazine. Το άρθρο αναδεικνύει με εξαιρετικό τρόπο τις γεύσεις, τη γαστρονομία, τα τοπικά προϊόντα και, κυρίως, τους ανθρώπους του τόπου μας. Η ποιότητα του αφιερώματος επιβεβαιώνει τη μοναδικότητα των προϊόντων και των εμπειριών που προσφέρει η περιοχή μας. Το αναπτυξιακό σύμπλεγμα που δημιουργούμε μέσα από συνέργειες και συλλογική προσπάθεια, το προβάλλουμε με στοχευμένες δράσεις σε όλο τον κόσμο, ενισχύοντας τη διεθνή προβολή της Κρήτης και του Λασιθίου ως ενιαίου προορισμού».

    Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Τουρισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου Μιχαήλ Κλώντζας επεσήμανε: «Το προφίλ των αναγνωστών του Food & Travel ταιριάζει απόλυτα με την τουριστική στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης για προσέλκυση επισκεπτών υψηλής αξίας που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες και ενδιαφέρονται για την τοπική κουλτούρα. Αυτό συνάδει με τους στόχους μας για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού μας».

    Αξίζει να τονιστεί τέλος, ότι, το Food & Travel Magazine, ηγετικό έντυπο γαστρονομικού τουρισμού με παρουσία σε 7 χώρες και μηνιαία κυκλοφορία 31.000 αντιτύπων στο Ηνωμένο Βασίλειο, απευθύνεται σε αναγνωστικό κοινό υψηλού εισοδηματικού επιπέδου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του περιοδικού, το 95% των αναγνωστών του έχει ετήσιο εισόδημα άνω των £50.000, το 73% άνω των £76.000 και πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 2-3 διεθνή ταξίδια ετησίως με μέση δαπάνη £3.482 ανά άτομο για το κύριο ταξίδι τους.

    Κοινή χρήση Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Email
    προηγουμενο«Εκπαίδευση – Πολιτισμός – Κοινωνία – Αθλητισμός: ΜΕΡΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ για τη συνοχή και την ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας»
    επομενο Νέα απάτη σε εξέλιξη: Μην απαντήσετε σε αυτό το SMS – Τάζουν δουλειά με μισθό 2.000 ευρώ

    σχετικα νεα

    Χανιά: Πραγματοποιήθηκε το 3ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού – Προοπτικές για τον θρησκευτικό τουρισμό

    19/05/2025, 11:30 μμ

    Πλαστή σελίδα, έχει κάνει την εμφάνισή της στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας το όνομα του ΚΤΕΛ Χανίων- Ρεθύμνου

    19/05/2025, 11:17 μμ

    Αλ. Καλοκαιρινός: το πρόβλημα της υδροδότησης υπήρξε και αυτή τη στιγμή πλέον υποχωρεί

    19/05/2025, 10:37 μμ

    Τραυματισμός νεαρού μετά από βίαια συμπλοκή σε πάρκο της πόλης των Χανίων

    19/05/2025, 9:20 μμ

    Αλ. Καλοκαιρινός: «Ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας εκσυγχρονίζει την οργανωτική δομή και βελτιώνει το εσωτερικό περιβάλλον»

    19/05/2025, 9:00 μμ

    Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου και ΠΑΕ ΟΦΗ για τον εορτασμό των 100 χρόνων του Ομίλου

    19/05/2025, 8:40 μμ
    Ροη ειδησεων

    Χανιά: Πραγματοποιήθηκε το 3ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού – Προοπτικές για τον θρησκευτικό τουρισμό

    19/05/2025, 11:30 μμ

    Πλαστή σελίδα, έχει κάνει την εμφάνισή της στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας το όνομα του ΚΤΕΛ Χανίων- Ρεθύμνου

    19/05/2025, 11:17 μμ

    Η επιστροφή του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

    19/05/2025, 11:00 μμ

    Επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: «Δύο εκατομμύρια άνθρωποι λιμοκτονούν στη Γάζα»

    19/05/2025, 10:40 μμ

    Αλ. Καλοκαιρινός: το πρόβλημα της υδροδότησης υπήρξε και αυτή τη στιγμή πλέον υποχωρεί

    19/05/2025, 10:37 μμ

    Με εξέταση μαρτύρων ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο του 16χρονου Κ. Φραγκούλη από αστυνομικά πυρά

    19/05/2025, 10:00 μμ

    Πέθανε ο ηθοποιός, Νίκος Γαλανός

    19/05/2025, 9:40 μμ
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • Soundcloud
    ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ

    Διεύθυνση: Οδός Η, Β.Ι.Π.Ε, 71408, Ηράκλειο Κρήτης

    επικοινωνια

    Email: [email protected]
    Τηλ: 2810 263260
    viber: 6972 272 278 (μόνο για μηνύματα)

    ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 103,1

    Πρόγραμμα
    Live

    Facebook Twitter Instagram SoundCloud YouTube
    • Home
    © 2025 ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 103,1 | All Rights Reserved

    Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.