«Μην έχετε έπαρση» και «δεν υπάρχει ταβάνι». Αυτές οι δύο θεωρητικά αντικρουόμενες φράσεις αποδίδονται στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη.
Ο οποίος από τη μία πλευρά καλεί τα στελέχη του να μην θεωρούν δεδομένη οποιαδήποτε εκλογική νίκη ή ανατροπή αν δεν δουλέψουν ως την 25η Ιουνίου. Από την άλλη πλευρά ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάνει σαφές ότι από τώρα μέχρι και τις εκλογές υπάρχουν πολύς χρόνος και πολλά περιθώρια για ανατροπές και πρόσθετες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό.
Γι’ αυτό άλλωστε και βασικός στόχος του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι το κόμμα να δώσει το στίγμα μιας αξιόπιστης αντιπολίτευσης, η οποία μπορεί με αξιώσεις να είναι Αξιωματική. Το αν θα φθάσει τόσο ψηλά, θα το αποφασίσουν οι πολίτες δηλώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος τονίζει πως το ΠΑΣΟΚ έχει πολλές ευκαιρίες μέσα σε ένα χρόνο να αποδείξει την αξία του, αφού σε πρώτο πλάνο έρχονται οι εθνικές εκλογές, όμως τον Οκτώβριο ακολουθούν οι αυτοδιοικητικές και τον Ιούνιο οι Ευρωεκλογές.
Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής που χαράζει ο Νίκος Ανδρουλάκης ως και τις 25 Ιουνίου, περιλαμβάνει ισχυρή κριτική εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς ισχυρίζεται ότι «απέδειξε ότι δεν σέβεται τους φόρους του ελληνικού λαού μοιράζοντας δισεκατομμύρια σε απευθείας αναθέσεις με πελατειακό τρόπο την περίοδο της πανδημίας», που «πρόσθεσε 50 δισεκατομμύρια στο δημόσιο χρέος», ενώ «έκανε τα ελληνικά νοικοκυριά τρίτα, από το τέλος, σε αγοραστική δύναμη στην ΕΕ».
Ο κ. Ανδρουλάκης έχει επιλέξει τη στρατηγική της αντιπαράθεσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς επιδιώκει σταδιακά, να ενισχύσει την αίσθηση ότι το ΠαΣοΚ μπορεί να αποτελέσει, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ανάχωμα στην πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας.
«Ζητώ από τον ελληνικό λαό να μας δώσει τη δύναμη, για να είμαστε εμείς η ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, που θα αντιμετωπίσει τη συντήρηση και τη στασιμότητα, που εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη» είναι το μήνυμά του προς το εκλογικό σώμα.
Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση μπορεί να υπάρξει μια επιστροφή κεντρώων ψηφοφόρων που στις εκλογές του Μαΐου ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία και σε αυτή τη λογική κινούνται περιμένοντας δραστικές εκλογικές αλλαγές.