Η Μαρία Παπαδάκη, δικηγόρος οικογενειών στην υπόθεση θανάτων ηλικιωμένων στην ιδιωτική δομή της «Αγίας Σκέπης», μιλά για την εκκίνηση της δίκης στην Αθήνα και την διακοπή της για τις 13 Δεκεμβρίου για τυπικούς λόγους, το βαρύ κατηγορητήριο και το βάθος της όλης υπόθεσης.
Μιλώντας στο Θέμα Κρήτης 103.1 και στην εκπομπή «Πίσω Σελίδες» με τον Μάριο Διονέλλη, σχολιάζει το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτριες συνεχίζουν να λειτουργούν το γηροκομείο και οι δύο κατηγορούμενοι γιατροί συνεχίζουν να ασκούν το επάγγελμά τους, καθώς έχουν απελευθερωθεί λόγω παρέλευσης του 18μηνου. Για τις ιδιοκτήτριες λέει πως ακόμα και όταν ήταν προφυλακισμένες ασκούσαν διοίκηση στη δομή ενώ καμία αρχή δεν σφράγισε το γηροκομείο ούτε μία μέρα.
Παράλληλα αναφέρεται στις διοικητικές παραλείψεις από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης και τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή, που επέτρεψαν να συνεχίζει να λειτουργεί η δομή όλα αυτά τα χρόνια και την ανοχή που υπήρξε, ενώ καταγγέλλει το γεγονός ότι ακόμα και όταν η περιφέρεια σφράγισε το γηροκομείο στην Ιεράπετρα, συνέστησε την διακομιδή των εκεί ηλικιωμένων, στην «Αγία Σκέπη»!
Όσον αφορά τους γιατρούς επισημαίνει ότι ο ένας εξέδιδε όλες τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτων με την ίδια αιτιολογία (ανακοπή καρδιάς) ενώ ο δεύτερος είναι ο ψυχίατρος που είχε αναλάβει τους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους και έγραφε τα φάρμακα, υπογραμμίζοντας ότι τους επετράπη να συνεχίσουν να ασκούν το επάγγελμα με το αιτιολογικό ότι μέχρι σήμερα δεν είχαν κάποια πειθαρχική τιμωρία, κάτι που θα αμφισβητηθεί στο δικαστήριο.
Επιπλέον, διαψεύδει την Περιφέρεια Κρήτης που, ως εποπτεύουσα αρχή, υποστήριξε ότι δεν υπήρχαν παρατυπίες σε κανέναν έλεγχο που είχε γίνει, τονίζοντας ότι ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων αντί να προτρέψει τον κόσμο να καταγγείλει γεγονότα στις αρχές, προσπάθησε να συγκαλύψει πράγματα ς και συνεπώς βρίσκεται κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος.
Τέλος υποστηρίζει ότι στόχος είναι να αναδειχθούν οι ανεπάρκειες της πολιτείας σε τέτοιες περιπτώσεις και ρίχνει ευθύνες και στο αρμόδιο υπουργείο Εργασίας, στηλιτεύοντας τον ρόλο του κράτους ενώ κλείνοντας αναφέρεται στην δίκη λέγοντας πως θα είναι μια μακρά διαδικασία που μπορεί να κρατήσει και έναν χρόνο.