Πολύ σύντομα έρχεται αύξηση στην τιμή του αιγοπρόβειου κρέατος στην Κρήτη, λόγω της έλλειψης επάρκειας του, μετά την απαγόρευση των σφαγών, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για την εξάλειψη της πανώλης.
Την εκτίμηση αυτή έκανε στο Θέμα Κρήτης 103.1 και στην εκπομπή «Πρωινό Θέμα», απαντώντας στις ερωτήσεις του Χριστόφορου Παπαδάκη, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου, Μανόλης Δατσέρης.
«Από την προηγούμενη εβδομάδα δεν έχουμε νέες σφαγές. Και η απαγόρευση θα ισχύσει μέχρι τις 11 του μήνα. Από κει και μετά δεν ξέρουμε τι θα γίνει», τόνισε ο κ. Δατσέρης.
Και πρόσθεσε ότι ήδη δεν υπάρχει στο νησί μας επάρκεια στο αιγοπρόβειο κρέας, ενώ έχουν αρχίσει να έρχονται κρέατα από την Ισπανία για τις ανάγκες των καταναλωτών.
Κάλεσε μάλιστα τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ζητούν να βλέπουν τη σφραγίδα στο κατσικάκι και το αρνάκι το οποίο αγοράζουν.
Τέλος τους διαβεβαίωσε, ότι και μετά τη λήξη αυτής της υπόθεσης, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Μπορούν να είναι σίγουροι ότι το κρέας το οποίο αγοράζουν είναι πιστοποιημένο, ελεγμένο, ποιοτικό και ασφαλές.