Ξεκάθαρος ο Σταύρος Κουμουλάς…
«Η Κύπρος ψωνίζει από τα ελληνικά διυλιστήρια, όμως έχει ένα κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, που συγκρατεί τις τιμές για να μην υπάρχει έξαρση. Η Κύπρος μας… βάζει τα γυαλιά. Ποτέ δεν εισακουστήκαμε, ποτέ δεν μας πήραν σοβαρά, ακόμη κι όταν κάναμε σοβαρές προτάσεις, καμία από τις προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου δεν μας απάντησε. Στο δικό μας τον κλάδο, ο κ. Σκρέκας ήταν πολύ απαξιωτικός και μας έλεγε ότι οι αυξήσεις στα καύσιμα είναι ένα εισαγόμενο πρόβλημα. Δεν ήθελαν να δώσουν λύσεις και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Δεν αξιώναμε να επιδοτηθούμε εμείς, αλλά να επιδοτηθεί η τιμή ή ο ειδικός φόρος κατανάλωσης. Πρόταση μας ήταν να δουλέψει ο κρατικός ελεγκτικός μηχανισμός. Από τη στιγμή που δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί στοιχειωδώς το κράτος, προχωράει σε λύσεις με τετραψήφιους αριθμούς, που ουσιαστικά ο πολίτης καλείται να κάνει πάλι τη δουλειά», τόνισε στο Θέμα Κρήτης 103.1 ο Σταύρος Κουμουλάς από τη Super Creta Gas για τις υψηλές τιμές στα καύσιμα στην Ελλάδα και την κατάσταση στην Κύπρο.
Αναφορικά με τα λαθραία καύσιμα, ο κ. Κουμουλάς υποστήριξε: «Στην Κρήτη δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα με λαθραία καύσιμα, λόγω της γεωγραφικής μας θέσης, όμως βλέπετε τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αν θέλει κάποιος να βρει μια πληροφορία από πού προέρχεται ένα λαθραίο καύσιμο, νομίζω ότι αν θέλει πραγματικά, τότε μπορεί. Πως γίνεται ένα Υπουργείο, με τους μηχανισμούς του, να μην μπορεί να μην εντοπίσει αυτή τη μεγάλη διαρροή. Στο κομμάτι του νοθευμένου καυσίμου, οι ελεγκτικές υπηρεσίες, όταν θέλουν κάνουν πολύ καλή δουλειά. Αν μειωθούν όλα αυτά τα φαινόμενα, θα ωφεληθούν και η Πολιτεία και οι πολίτες».
Για το αν στις επιχειρήσεις του υπάρχει… θέμα, όσον αφορά στην εύρεση προσωπικού, υπογράμμισε: «Είναι σοβαρό πρόβλημα, κόσμο δε βρίσκουμε… Προσπαθούμε να παρέχουμε τις καλύτερες εργασιακές συνθήκες, αλλά παρόλα αυτά υπάρχει πρόβλημα. Οι φιλοδοξίες του κόσμου και ιδιαίτερα των νέων πιστεύω ότι μισθολογικά πλέον είναι μικρές. Δεν είναι ότι δεν έχουν όραμα για το μέλλον, αλλά δεν έχουν διάθεση για δουλειά. Έχουν μπει τόσο πολύ τα social media στη ζωή τους και οι περισσότεροι ονειρεύονται να γίνουν influencers. Όλοι οι κλάδοι έχουν ανέβει μισθολογικά σε ικανοποιητικά επίπεδα. Η ζωή όλων των νέων έχει χτιστεί πάνω στο διαδίκτυο. Η πιο παραγωγική ηλικία πλέον είναι οι 45, 55, 60. Να πω ότι στα πρατήρια μας είχαμε ανέκαθεν γυναικείες παρουσίες».