«Το προοδευτικό μέτωπο θα έπρεπε να δώσει απαντήσεις αναφορικά με την καθημερινότητα των πολιτών» δήλωσε μιλώντας στο ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 103.1 και τους Κατερίνα Μηναδάκη και Χριστόφορο Παπαδάκη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Φραγκίσκος Παρασύρης.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Παρασύρης, υπήρξε μια ουσιώδης ατζέντα που άνοιξε από τις προοδευτικές δυνάμεις μέσα στις Ευρωεκλογές, ωστόσο τα θέματα που ανέδειξε, λειτούργησαν σαν καταναγκασμοί και αποτρεπτικά για τους ψηφοφόρους στο να στηρίξουν μια ευρωπαϊκή προοδευτική ατζέντα.
«Κάποια από τα ζητήματα που αναδεικνύονται κυρίως από το προοδευτικό μέτωπο, δεν είναι μεγάλης προτεραιότητας από τα βασικά προβλήματα του κόσμου» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Αυτό λοιπόν μεταφράζεται από την κοινωνία σαν μια προσπάθεια επιβολής να γίνουν προοδευτικά βήματα προς τα εμπρός και μεταφράζεται με μια αντίδραση από την κοινωνία που έχει να αντιμετωπίσει μικροκοινωνικά άλλα σοβαρότερα προσωπικά προβλήματα».
Όπως ανέφερε επίσης ο κ. Παρασύρης, ένα από τα σημαντικά ζητήματα των ευρωεκλογών είναι η άνοδος της Ακροδεξιάς που πρέπει να προβληματίσει ουσιαστικά όλη την Ευρώπη, αλλά κυρίως τον προοδευτικό χώρο.
«Πολλά πρέπει να μας προβληματίσουν μετά από τις Ευρωεκλογές» ανέφερε ο κ. Παρασύρης για να τονίσει:
«Το κυριότερο ωστόσο θεωρώ πως είναι η άνοδος της Ακροδεξιάς και η ισχυροποίηση της ακροδεξιάς ατζέντας. Εκτός αυτού βέβαια, οφείλει να μας προβληματίσει το μήνυμα που δίνεται στην κυβέρνηση τόσο λόγω αποχής, όσο και λόγω των ποσοστών που τελικά θα λάβει, το τι θα γίνει με την Αξιωματική Αντιπολίτευση και ποια θα είναι αυτή, αλλά και με το ποια θα είναι η θέση των προοδευτικών δυνάμεων την επόμενη ημέρα».
Ο κ. Παρασύρης δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία επιχείρησε να προωθήσει και να αναδείξει μια σειρά από ζητήματα ως αναγκαία κι επιβεβλημένα, χωρίς απαραίτητα να είναι, προκειμένου να εισηγηθεί μια πολιτική ατζέντα που θα υποχρεώνει τους ψηφοφόρους έμμεσα να στηρίξουν συντηρητικές πολιτικές, θεωρώντας τη στήριξη αυτή ως υποχρέωση.
«Η ιστορία των ομοφύλων ήταν απαραίτητο να γίνει τέσσερις μήνες πριν τις ευρωεκλογές» διερωτήθηκε ο κ. Παρασύρης για να προσθέσει:
«Ο κόσμος το εκλαμβάνει σαν έναν καταναγκασμό θεμάτων που πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν».
Σε σχέση με την μεγάλη αποχή ανέφερε πως ασφαλώς και προβληματίζει, αλλά αιτιολογείται ως ένα βαθμό, αφενός επειδή ήταν η πρώτη φορά μετά από χρόνια που οι ευρωεκλογές δεν συνδέονται με εθνικές εκλογές κι αφετέρου, επειδή τα πρόσωπα που ήταν υποψήφια στις ευρωεκλογές δεν ήταν ούτε πολλά σε αριθμό, αλλά ούτε και είχαν ένα ειδικό βάρος στο να συμπαρασύρουν ψηφοφόρους.