H αγορά των κηπευτικών στην Κρήτη αντιμετωπίζει πρόβλημα μετά τις εορτές του Πάσχα. Ειδικότερα, η θερμοκηπιακή ντομάτα και το μίνι αγγούρι της Κρήτης δεν βρίσκουν αρκετή ζήτηση, και ως αποτέλεσμα, παραμένουν απούλητα στα δημοπρατήρια, τις εμπορικές επιχειρήσεις και τις αποθήκες των παραγωγών.
Οι υψηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν τη διατήρησή τους εκτός ψυγείων. Αυτό έχει οδηγήσει σε ανησυχία για τους παραγωγούς, καθώς αναγκάζονται να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις, όπως την ανακύκλωση ή τη χρήση ως ζωοτροφή. Επιπλέον, η περίοδος μετά τις εορτές του Πάσχα είναι γνωστή για την κατάρρευση των τιμών των εκτός εποχής κηπευτικών, καθώς ο μεγάλος όγκος παραγωγής και οι καλές καιρικές συνθήκες οδηγούν σε υπερπροσφορά. Φέτος, η κατάσταση επιδεινώθηκε από τον ήπιο χειμώνα που επέτρεψε την έναρξη της παραγωγής από νωρίς. Ελπίζουμε ότι οι παραγωγοί θα βρουν λύσεις για να αντιμετωπίσουν αυτήν την πρόκληση. Είναι σημαντικό να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και να αναζητήσουν τρόπους να διατηρήσουν την παραγωγή τους και να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς.