Στην Κρήτη μπορεί να έχουμε καλό λάδι, αλλά μάλλον δεν έχουμε τόσο καλό… κεφάλι, όπως έχει αποδειχθεί το τελευταίο διάστημα περίτρανα και σε όλους τους τομείς.
Αυτό φάνηκε να αποτυπώθηκε και … επιστημονικά στο πλαίσιο της χθεσινής εσπερίδας που πραγματοποιήθηκε για τον «πράσινο χρυσό» της Κρήτης, όπου επισημάνθηκαν από επιστήμονες κι ειδικούς τα ήδη γνωστά.
Στο πλαίσιο της ημερίδας, τονίστηκε μεταξύ άλλων η ανάγκη για τυποποίηση του προϊόντος, καθώς επίσης και η ανάγκη να αυξηθεί η παραγωγή και να μειωθεί ο κόπος, μέσα από την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών.
Την ίδια στιγμή τονίστηκε μεταξύ άλλων πόσο οι ίδιοι οι παραγωγοί άθελα τους υποβαθμίζουν στην ουσία το προϊόν τους, ενώ έγινε σαφές ότι η Κρήτη οφείλει να προχωρήσει μπροστά χωρίς να στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις επιδοτήσεις.