Άμεσες παρεμβάσεις τώρα προτού να είναι αργά, ζητούν οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης, που βλέπουν την καταστροφή να … έρχεται.
Μέχρι στιγμής και ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, η κτηνοτροφία έχει γνωρίσει μια σχετική αύξηση στην Κρήτη, κυρίως εξαιτίας των πολλών και διαφορετικών τοπικών εταιριών, που επενδύουν στο κρητικό γάλα και στα κρητικά συσκευασμένα προϊόντα, που έχουν βρει τις θέσεις τους στα ράφια των σούπερ μάρκετ και όχι μόνο.
Με επίκεντρο το γάλα, οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης έχουν δει ως ένα βαθμό τους κόπους τους να ανταμείβονται χωρίς αυτό να σημαίνει ασφαλώς πως δεν υπάρχουν προβλήματα και δυσκολίες.
Μέχρι εδώ καλά. Ή σχετικά καλά για τον κλάδο. Το θέμα όμως είναι ότι όλα αυτά τα ζώα σιτίζονταν από τη … Θεσσαλία. Και μάλιστα σχεδόν αποκλειστικά όπως ενημερώνουν οι κτηνοτρόφοι. Χωρίς να υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές. Και με τις … διόδους της Ουκρανίας να παραμένουν κλειστές για όσους είχαν καταφέρει συμφωνίες με το εξωτερικό.
Κάτω από αυτό το πρίσμα, οι επόμενες ημέρες αναμένονται δύσκολες, καθώς οι κτηνοτρόφοι τονίζουν πως πολύ σύντομα δεν θα έχουν να ταΐσουν τα ζώα τους. Την ίδια στιγμή αναφέρουν πως ειδικά η Κρήτη αποτελεί για τους προμηθευτές μια «αμελητέα» ποσότητα στην οποία και δεν θα δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα αν χρειαστεί να κάνουν … επιλογές.
Ήδη οι κτηνοτρόφοι έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου κι αναμένουν τις εξελίξεις, θεωρώντας πως το Κράτος θα μπορέσει να δώσει κάποιες λύσεις και θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις, προκειμένου να διασφαλίσει το μέλλον της κτηνοτροφίας στην Κρήτη.