Οδοιπορικό στο οινοποιείο , που δημιούργησε το πρώτο «βουτηχτό» κρασί.
Η Χαλκιδική , εκτός του ότι έχει τρία παραθαλάσσια , εξαιρετικής ομορφιάς ,«πόδια» αποτελεί και σημαντική οινοπαραγωγική περιοχή.
Εμείς επισκεφτήκαμε , το πρώτο οινοποιείο , που παλαιώνει κρασιά στον βυθό της θάλασσας . Ένα εγχείρημα με πολλούς μιμητές , ακόμη και στην Κρήτη αλλά χωρίς τα αποτελέσματα της Agrovision.
Oi έμπειροι οινολόγοι και δύτες κατάφεραν να βυθίσουν το κρασί τους , στην υποθαλάσσια κάβα ανάμεσα στην Αμμουλιανή και την Ουρανούπολη Χαλκιδικής.
Στα εικοσιπέντε μέτρα υπό την στάθμη της θάλασσας , το κρασί παλαιώνεται με πίεση σκοτάδι και χαμηλές θερμοκρασίες. Δείτε το βίντεο παρακάτω https://www.youtube.com/watch?v=rdOqN9ojJ54
Οι φιλόξενοι οινοποιοί της Agrovision Domain https://agrovision-dk.gr/ , μας χάρισαν μερικές «θαλασσινές» γουλιές καθώς και πολλές ωραίες αναμνήσεις.