Οι διατροφικές αλλαγές που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης. Ποιο είναι ιδανικό για πρωινό.
ε τη χοληστερόλη να είναι γνωστή για την αύξηση του κινδύνου σχετικά με καρδιαγγειακά προβλήματα όπως καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά υπάρχουν κάποιες απλές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στη διατροφή σας για να προφυλαχθείτε.
Σύμφωνα με την Express, ο γιατρός Justine Butler έχει να προτείνει 8 διατροφικές αλλαγές:
Κατανάλωση φυτικών τροφών
Η φυτική διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή αύξησης της χοληστερόλης, καθώς οι φυτικές τροφές δεν την περιέχουν.
Βρώμη το πρωί
Η βρώμη περιέχει διαλυτικές φυτικές ίνες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης, ρυθμίζοντας την απορρόφηση της κηρώδους ουσίας από την κυκλοφορία του αίματος. 50 γραμμάρια βρώμης περιέχει 5 γραμμάρια φυτικών ινών και αυτό μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο αν προσθέσετε αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, μια μπανάνα, μούρα και γάλα σόγιας.
Προϊόντα ολικής αλέσεως
Τρόφιμα όπως το ρύζι, το κινόα, το ψωμί, τα ζυμαρικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης λόγω των φυτικών ινών.
Αποφύγετε τα λιπαρά
Τα λιπαρά κρύβονται στο βούτυρο, τα λουκάνικα, το λάδι καρύδας, τα μπισκότα και γενικά στα κατασκευασμένα τρόφιμα, τα οποία αυξάνουν τη χοληστερόλη.
Όσπρια
Τα όσπρια όπως οι φακές, τα φασόλια και τα ρεβίθια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και στον έλεγχο της.
Ένα μήλο την ημέρα… και λαχανικά
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι χαμηλά σε λιπαρά και γεμάτα με φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητα για τη μείωση της χοληστερόλης.
Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί δεν βοηθούν μόνο στη μείωση της χοληστερόλης, αλλά στην αρτηριακή πίεση, το σάκχαρο και την ισορροπία των λιπών στο αίμα. Μια μικρή χούφτα ανάμεικτους ξηρούς καρπούς, συμπεριλαμβανομένων των ξηρών καρπών Βραζιλίας, αμύγδαλου, κάσιους, καρυδιών και φιστικιών την ημέρα είναι αρκετό.
Σόγια
Με 25 γραμμάρια πρωτεΐνης σόγιας την ημέρα μπορείτε να μειώσετε τη χοληστερόλη. Αντιστοιχεί με 100 γραμμάρια τόφου, ένα ποτήρι γάλα σόγιας των 200ml και ένα γιαούρτι σόγιας».
Πηγή: reader.gr