Στο Ηράκλειο η Νέα Δημοκρατία παίρνει 3 έδρες και οι βουλευτές που εκλέγονται είναι οι Λευτέρης Αυγενάκης, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης και Μάξιμος Σενετάκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα, κατακτάει 2 έδρες και οι Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης είναι εκείνοι που εκλέγονται. Οι Φραγκίσκος Παρασύρης και Ελένη Βατσινά φιγουράρουν στην κορυφή για το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγή, το οποίο, επίσης, κατακτάει 2 έδρες.

Μία σημαντική παράμετρος, βέβαια, είναι ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχει κατέβει στο Ηράκλειο, στη Θεσσαλονίκη και στο Νότιο Τομέα Αττικής και προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί ποια έδρα θα διατηρήσει. Το ΚΚΕ, τέλος, εκλέγει 1 βουλευτή, που είναι ο Μανώλης Συντυχάκης.

Στο Νόμο των Χανίων η διαδικασία εξελίσσεται σε θρίλερ, αφού υπάρχουν εναλλαγές. Η Νέα Δημοκρατία πήρε 3 έδρες και εκλέγονται οι Ντόρα Μπακογιάννη, Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης. Υπάρχει, βέβαια, και το «σενάριο» η ΝΔ έχει 2 έδρες και το ΚΚΕ 1, με τον Αλέξανδρο Μαρινάκη να εκλέγεται. Όσον αφορά στο ΣΥΡΙΖΑ, η πρωτιά ανήκει στον Παύλο Πολάκη.

Στο Ρέθυμνο, η Νέα Δημοκρατία παίρνει 1 έδρα και νικητής αναδεικνύεται ο Γιάννης Κεφαλογιάννης και το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής, από την πλευρά του, εκλέγει τον Μανώλη Χνάρη. Στο Λασίθι, η Νέα Δημοκρατία κατακτά 1 έδρα και βγάζει Γιάννη Πλακιωτάκη, ενώ για τη 1 έδρα του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής αναμετρώνται οι Μανώλης Κλώντζας και Κατερίνα Σπυριδάκη.

22/05/2023