«Η νότια Κρήτη έχει φοβερές προοπτικές ανάπτυξης, όμως αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα υποδομών. Με τη χρηματοδότηση του υπουργείου Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής  καταφέρνουμε να λύσουμε αρκετά από αυτά, όπως έγινε στην περιοχή Καλαμάκι, οπού λύσαμε ένα πρόβλημα στην ύδρευση», ανέφερε στο Θέμα Κρήτης 103.1 ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης. 

Εξήγησε, επίσης, πως με κάποιες παρεμβάσεις που γίνονται από το υπουργείο ναυτιλίας, σε συνδυασμό με την συνδρομή των τοπικών φορέων, δόθηκαν λύσεις σε  χρόνια προβλήματα.

Αναφερόμενος, τώρα, στην περιοχή της Χερσονήσου, υποστήριξε: «Εκεί θα γίνει ένα θαύμα ανάπτυξης, με την νέα σύμβαση και τα 8.000.000 που θα δοθούν στην υλοποίηση χερσαίας ζώνης. Ήταν ένα δίκαιο αίτημα, καθώς η Χερσόνησος έχει τεράστια τουριστική ανάπτυξη και έπρεπε να έχει εξαιρετικές υποδομές».

Ο κ. Κουτουλάκης επεσήμανε ακόμη ότι το έργο θα ξεκινήσει πολύ άμεσα, θα αλλάξει τη ζωή και των μόνιμων κατοίκων και θα διπλασιάσει τον τουρισμό, με τις λιμενικές παροχές που θα αποκτήσει.  Σταδιακά όλα τα λιμάνια της Κρήτης: Άγιος Νικόλαος-Σητεία –Ρέθυμνο –Χανιά θα αλλάξουν μορφή και υπηρεσίες.

18/05/2023